SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

El govern de la Generalitat apostarà el teixit empresarial català

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i el president de la patronal PIMEC, Josep González, s’han reunit avui amb la intenció de debatre diversos aspectes sobre l’activitat de les petites i mitjanes empreses catalanes, amb l’objectiu de potenciar la seva competitivitat. Junqueras ha assenyalat que la millor forma de de generar ocupació passa per potenciar el teixit empresarial autòcton. Precisament, el vigor de les pimes catalanes ha estat un dels vectors de creixement del PIB dels darrers mesos. L’economia catalana va créixer un 3,4% l’any passat, el registre més elevat dels darrers nou anys. El sector de serveis va liderar aquesta empenta (enfortiment de la demanda interna i turisme), amb un increment del 3,6%, seguit de la construcció (3,4%) i la industria (2,4%). En aquest darrer cas, els segments més actius van ser els del cautxú i plàstic, químic i metal·lúrgia.
 
El vicepresident ha remarcat el compromís del Govern per consolidar el procés de reindustrialització endegat després d’uns anys de forts ajustaments. En aquest sentit, Junqueras ha constatat el paper rellevant de l’ICF a l’hora de facilitar suport financer als projectes empresarials, i ha posat de manifest els sobrecostos energètics i de transport ferroviari que pateixen les pimes, recalcant que aquestes polítiques depenen del govern central. El responsable de les finances catalanes també ha esmentat la ferma voluntat del Govern de normalitzar progressivament el pagament a proveïdors, per reduir els nivells de morositat de l’administració. Al fil d’aquesta qüestió, ha destacat que Catalunya se situa per sota de la mitjana de les comunitats autònomes pel que fa al període mitjà de pagament als proveïdors.  
 
Per la seva banda, Josep González, que ha vingut acompanyat del secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha demanat al vicepresident afermar i dotar de recursos la formació professional, i ha ofert la seva col·laboració per la creació d’un Observatori que tracti les necessitats professionals de les empreses. Finalment, González ha parlat sobre l’impacte que tindria en l’economia, l’empresa i la societat catalanes l’increment del salari mínim, que aproparia el poder adquisitiu de molts treballadors al de la resta de països europeus.    
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat