SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

El Govern es mulla i blindarà la salut de prop de 7'5 milions de persones residents a Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda des de Vic que el model de benestar social és el primer pilar que cal definir per construir un nou estat. “El primer que volem fer és un país on les persones tinguin un tracte digne i decent”, ha assegurat Puigdemont, perquè “el país són les persones i el grau en què se les tracta determina la decència d’aquest”.
 
“Per més pròsperes que siguin les seves infraestructures i mes rànquings lideri la seva economia, un país no es pot explicar si no hi ha decència i dignitat en el tractament a les persones, i entre elles les més necessitades”, ha afegit.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules en l’acte d’inauguració de la nova seu d’Osonament, l’antiga Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona. El centre aplega els serveis de salut mental i addiccions i l'àrea de logopèdia i consolida el model d'atenció integral, que segueix el Pla integral d'atenció a les persones amb trastorns mentals i addiccions de la Generalitat.
 
Després de visitar les noves instal·lacions, Puigdemont ha qualificat l’edifici com un“equipament exemplar” que permet “pujar un graó important respecte la definició de quin model de societat volem”. “És un exemple que s’explica no només per l’esforç públic, que hi és, sinó sobretot per l’esforç social i privat, que és la manera de fer país, creant un teixit molt dens que ens permeti suportar totes les inclemències que vinguin en el futur”, ha afirmat.
 
A més, el president ha destacat que la nova seu d’Osonament és un equipament “d’esperança” per un col·lectiu com és el dels trastorns mentals que “és un dels que ho ha tingut i ho té més difícil, per la invisibilitat, la manca de reconeixement i autoestima i la manca de coneixement exterior”. I en aquest sentit, s’ha mostrat convençut que del centre en “sortiran accions i polítiques que permetran que la societat i les empreses, que encara no estan preparades per encabir  les capacitats de les persones que aquí són ajudades, canviïn la mirada”. “I quan això passi, haurem pujat molts més graons en la construcció de país que volem”, ha conclòs.
 
El nou equipament, que ha representat una inversió de 2,5 milions d’euros, s’ubica en uns terrenys de més de 2.200 metres quadrats que l’Ajuntament de Vic ha donat a la fundació. Es tracta d’un edifici aïllat amb planta baixa, una petita planta semisoterrani i una primera planta, que integra criteris de sostenibilitat.
 
Osonament és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1978 per millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns de la comunicació i de l’aprenentatge, trastorns mentals i addiccions. El patronat de l’entitat està presidit pel president del Consell Comarcal d’Osona i en formen part els ajuntaments de Vic, Torelló, Manlleu i Osona; representants dels professionals, i de l’Associació Sant Tomàs i de Càritas Diocesana.
 
En l’acte també hi ha intervingut l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el president de la fundació Osonament, Joan Roca, i el diputat Josep Salom, de la Diputació de Barcelona. També hi han assistit els consellers de Salut, Antoni Comín, i de Justícia, Carles Mundó; i la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Laura Vilagrà, així com la gerent d’Osonament, Mercè Generó, i l’arquitecte de l’edifici, Jordi Comas.
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat