SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

De moment no s’ha registrat cap víctima mortal a Catalunya per sinistre de trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h del divendres 2 de desembre fins a les 20.00 h d’avui diumenge dia 4, nos’ha registrat cap víctima mortal per sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
Quant a la mobilitat, avui diumenge a la tarda s’ha registrat un retorn parcial cap a l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha hagut lentitud a la C-55 a Castellbell i el Vilar, a Castellgalí, i també 1 km de congestió a l’altura de Manresa arran d’un accident. A més, per diverses incidències lleus a la C-17 en sentit sud i per la mobilitat de tornada del Mercat Medieval de Vic s’han registrat retencions entre Centelles i la Garriga i 5 km més d’intensitat a Parets del Vallès.
 
D’altra banda, a la C-16 a l'altura de Sallent arran d'un sinistre hi ha hagut 4 km de congestió cap a Manresa, a la C-59 a Sant Feliu de Codines una sortida de via d’un vehicle ha obligat a donar pas alternatiu i a l'N-II a Caldes de Malavella en sentit Girona s’ha hagut de tallar el ramal d'enllaç amb la C-25 per un turisme que ha bolcat. Al migdia un accident múltiple ha provocat restriccions de carrils i 3 km de retencions a l’AP-7 a la Roca del Vallès en sentit sud.   
 
Convé destacar que davant el festiu de la Constitució, aquest dimarts 6 es registrarà també un retorn de mobilitat cap a l’entorn de la capital catalana. A més, per la segona part del doble pont amb motiu de la festivitat de la Immaculada, es preveu que es mobilitzin, entre les 15 h de dimecres 7 i les 15 h de dijous 8 de desembre, 410.000 vehicles des de la zona d’influència de Barcelona, amb la tornada concentrada diumenge 11. Les carreteres que podran registrar més problemes viaris seran la C-16, C-17, C-14, i l’A-2, així com també l’N-145 i N-260 d’accés a Andorra i entre Campdevànol i Ripoll.
 
Davant el nombre elevat de desplaçaments que es registraran aquestes dies, l'SCT demana als conductors que no abaixin la guàrdia en la conducció el que resta de període festiu i recorda la importància d’utilitzar sempre els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics al volant; de circular amb les condicions físiques idònies, de respectar els límits de velocitat, de no combinar l’alcohol o les drogues amb la conducció, i d’adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques.
 
 
Operació sortida de la primera fase del pont
 
Pel que fa l’operació sortida de la primera fase del doble pont de desembre, en general, tant divendres 2 a la tarda com dissabte al matí fins a les 15 h, es va desenvolupar sense problemes viaris destacables. Tanmateix, ahir hi va haver fins a 7 km de retencions a l’N-145 per accedir a Andorra i 2 km més a la C-55 a Castellgalí en sentit Manresa. Per afavorir la mobilitat de sortida es va obrir el carril bus-VAO a tots els vehicles cap a Ripollet i es va cancel·lar el carril ràpid de la C-16 entre Berga i Cercs en sentit nord.
 
Convé destacar també que divendres al vespre l’N-240 va estar tallada a Lleida durant mitja hora arran d’una col·lisió frontal en un tram en què hi havia boira densa. La mateixa inclemència meteorològica va reduir la visibilitat a 150 m a l’AP-2 entre Borges Blanques i Soses.
 
A més, davant l’inici aquest cap de setmana de les fires tradicionals de l’Avet  a Espinelves, el Mercat Medieval de Vic i la Fira de Santa Llúcia de Canyelles, l’SCT ha reforçat la senyalització i ha disposat mesures especials per tal de minimitzar les afectacions viàries a la C-25, C-17 i C-15, respectivament.
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat