SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

El Consell de Joves del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida participa en el Simposi Internacional “Infants i participació política. Els consells d’infants”

El Consell de Joves del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida participa i forma part d’una taula d’experiències en el Simposi Internacional “Infants i participació política. Els consells d’infants”, que es du a terme al CaixaFòrum de Barcelona fins a aquest dimecres. Els membres de la comissió permanent Ariadna Gòdia i Jaume Casanovas, acompanyats de Meritxell Aluja i Irene Lorenzo, juntament amb membres d’altres consells d’infants, han participat en una taula d’experiències on han exposat la dinàmica d’organització i de funcionament del Consell de Joves de Lleida.

El Simposi vol ser un espai d’anàlisi, deliberació, reflexió, confrontació i construcció compartida per impulsar la participació política de la infància als municipis. Han estat convidats a participar representants dels consells d’infants actius, polítics locals, tècnics, dinamitzadors i altres persones interessades en aquest òrgan. Ha comptat, tambéx amb la presència d'experts que han aproximat als assistents a la reflexió teòrica sobre participació de gran trajectòria internacional com: Manfred Liebel, Lourdes Gaitan, Vicky Johnson i Francesco Tonucci. També s’han explicat experiències narrades en primera persona pels seus protagonistes com infants-adolescents, que han experimentat  en primera persona ser conseller/a al seu municipi des del Consell Municipal d’Infants i/o al Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya. Així com, alcaldesses i alcaldes, tècnics i dinamitzadors que han debatut sobre la seva funció en relació al consell d’infants.

El Simposi Internacional està organitzat pel Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) i el Grup de Recerca en Pedagogia Social (GPS) de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Compta amb el suport i col·laboració de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, la Direcció General d’Atenció a la Infància de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Infància, així com del Programa Recercaixa que impulsa l’Obra social “La Caixa” amb col·laboració de l’ACUP.

 

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat