SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Comença una vaga de fam per exigir que s'aprovi la Renda Garantida de Ciutadania

Una quinzena de persones han començat una vaga de fam de tres dies per exigir que s'aprovi la Renda Garantida de Ciutadania. S'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

El col·lectiu lamenta que la proposta de llei per instaurar aquesta prestació mínima estigui en tràmits parlamentaris des del març del 2014.

Adverteix que els treballs de la ponència que ha d'aprovar la llei al Parlament no es poden demorar més per falta d'acord polític entre Junts pel Sí i la resta de grups.

Sense dotació als pressupostos

El portaveu de la plataforma, Diosdano Toledano, denuncia que el projecte de llei de pressupostos per al 2017, que dimarts debatrà el Parlament, no inclou cap dotació per posar en marxa la renda garantida.

Tot i això, confien que la llei pugui entrar en vigor l'any que ve i que garanteixi una renda bàsica de 664 euros. Toledano insta el govern català a desencallar l'aprovació parlamentària de la llei. 

Està previst que el dejuni acabi dimarts a la tarda, coincidint amb l'inici del debat sobre l'admissió a tràmit dels pressupostos.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat