SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Demanen a Cuatrecasas i Coca-Cola que utilitzin com a llengua el català

Segons el diari 'Economia digital' ,Sol Daurella , presidenta de Coca-Cola European Partners, va rebre a l'abril passat la Creu de Sant Jordi de mans del president Carles Puigdemont i, fa només unes setmanes, va ingressar en el consell assessor de Diplocat, un organisme de la Generalitat dedicat a la difusió de la independència catalana pel món. No obstant això, aquests gestos no satisfan ni convencen els defensors del català, que contínuament li estan recordant que no etiqueta els seus refrescos en aquesta llengua.  

La Plataforma per la Llengua, una entitat dedicada a la defensa de l'ús del català en tots els àmbits, ha posat la proa a Coca-Cola, que presideix Sol Daurella , i també al despatx d'advocats Cutrecasas, Gonçalves Pereira, que lidera Emilio Cuatrecasas . En realitat, porten més de dues dècades fent campanya contra Coca-Cola i ara iniciaran una altra contra el conegut bufet per fer cas omís del català.  

La Plataforma acaba d'enviar una carta a Emilio Cuatrecasas ja Rafael Fontana , els presidents d'honor i executiu, respectivament, del despatx Cuatrecasas, Gonçalves Pereira per "convidar-" a incorporar el català a la seva pàgina d'Internet.En aquests moments, la pàgina web d'aquest despatx, amb seu central a Barcelona, es pot llegir en castellà, portuguès, anglès i xinès.  

Els portaveus de la Plataforma indiquen que tan sols han enviat una carta al despatx de Cuatrecasas, el segon que més factura d'Espanya, per convidar-lo a utilitzar el català. Altres fonts de l'entitat catalanista recorden que, el 2012, quan Emilio Cuatrecasas presidia el fòrum empresarial Barcelona Global, va declarar públicament que "el català és una barrera difícil de gestionar per atraure talent".

Sembla ser que les grans empreses no s'impliquen de forma suficient amb la llengua principal que és el català. Esperem doncs que tant Coca-Cola com Cuatrecasas llegeixin més bé els missatges que els arriben i que ho valorin, ja que d'aquesta manera poden evitar un boicot als seus productes i serveis.

Més informació a:

http://www.economiadigital.es/es/notices/2017/01/plataforma-per-la-llengua-cuatrecasas-daurella-88158.php

Darrera modificació el K2_DimPMCETE_Gener+0100RGenPMCET_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat