SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

El Govern complirà la seva promesa i ja ho té tot preparat per celebrar un referèndum

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat que “el dia 6 de febrer no només començarà un judici, començarà el temps de descompte per a l’Estat” i ha subratllat que “tots ens hem de sentir jutjats, entendre que la democràcia és cosa de tots i que demana activisme i que la practiquem cada dia”.  En la seva intervenció al Consell Nacional del Partit Demòcrata, el president Puigdemont ha afegit que “l’Estat ha de notar l’alè dels catalans per a aquesta recta final”. “El dia 6 tenim una cita”, ha continuat, “comença el temps de descompte, aquella part en que necessitarem el suport actiu de la gent al carrer per a fer evident que aquest és un poble que se sent tant digne que diu Prou”.  

El president Puigdemont ha afirmat que el judici al president Mas i les exconselleres Ortega i Rigau és “una altra senyal de l’operació diàleg” i ha criticat que “es dialogui més als jutjats que fent política”. “L’únic que hi ha damunt la taula són expedients judicials, dossiers falsos o fons reservats per la claveguera”, ha afegit. En aquest sentit, ha remarcat que el president Mas i les exconselleres Ortega i Rigau “ens tornaran a representar a tots del 6 al 10 de febrer, com ja van fer el 9N quan van fer els que els vam demanar i més de 2 milions catalans van participar en aquella jornada”.

“L’Estat avui té una mala notícia perquè els pressupostos s’aprovaran”

Finalment, el president Puigdemont ha retret a l’Estat que “sempre arribi tard o no arribi” i ha remarcat que “si pensen que les coses s’arreglen soles, avui tenen una mala notícia perquè els pressupostos s’aprovaran”. El president Puigdemont ha avançat que l’Estat comprovarà el dia 6 de febrer “el greu error de voler dialogar als jutjats el que havia d’haver dialogat amb política i descobrirà que el temps se li acaba”. “Per més que confonguin desitjos amb realitat, descobriran que sis anys després continua trobant un poble dempeus disposat a dir prou”, ha conclòs.

Durant el Consell Nacional de Partit Demòcrata s’ha presentat la campanya de suport del partit al president Mas i les exconselleres Ortega i Rigau, amb la projecció d’un vídeo que serveix com a tret de sortida de la campanya de suport que el partit realitzarà en els propers dies i que inclou la pàgina en la qual es pot formalitzar la inscripció.

A més, s’ha presentat el cicle de sessions de debat temàtiques “StartCat; el millor país comença aquí”. Es tracta de sessions obertes a tota la societat en les quals hi haurà conferències i taules de debat amb participació dels assistents. Tal com es va anunciar, aquestes sessions culminaran amb una gran conferència ideològica a la primavera que servirà per explicar el model de país del Partit Demòcrata.

Socialistes, Ciutadans i PP també tenen afiliats independentistes 

Socialistes, Ciutadans i PP de Catalunya podrien tenir una fuga de militants descontents. Sembla ser que tot i que aquests partits són federalistes i conservadors tenen una part de la militància descontenta, perquè davant una evidència com el referèndum que s'acabarà fent, els partits s'allunyen al procés, que si s'acabés assolint el repte del Govern tindria greus conseqüències per aquests partits que s'han postulat fermament per no celebrar el referèndum. Sembla ser que els socialistes catalans són els que tenen més independentistes, seguit de Ciutadans i PP.

Darrera modificació el K2_DiuPMCETE_Gener+0100RGenPMCET_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat