SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Catalunya celebrarà noves eleccions autonòmiques

La majoria dels catalans és partidària que el govern convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya tant si ho vol el govern espanyol com si no. I si aquest referèndum sense acord amb l’estat sobre la independència de Catalunya es fes demà, la majoria votaria sí: un 43%. I un 22,2% votaria no. El 20,7% dels enquestats diuen que s’abstindrien o no anirien a votar. Ho indica el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que ha preguntat per primera vegada específicament pel referèndum. L’estudi es va fer entre els dies 6 i 21 de març de 2017, amb una mostra de 1.500 respostes.

Un 50,3% és partidari que el referèndum es convoqui per més que no ho vulgui l’estat espanyol, i un 23,3% respon que n’és favorable però només si és acordat amb l’estat. Tan sols un 22,7% es declara contrari al referèndum. En cas que hi haguessin eleccions les guanyaria clarament Esquerra Republicana de Catalunya.  Junts pel Sí podria caure dels actuals 62 diputats a entre 58 i 60, mentre que la CUP passaria de 10 a 8. La forquilla, per tant, seria d'entre 66 i 68 escons, xifra que marca la majoria parlamentària.
C's es mantindria com a segona força, però cauria dels seus 25 diputats a 20 o 21, mentre que Catalunya Sí que es Pot creixeria molt, dels seus 11 actuals a 18 o 19. Al seu torn, el PSC mantindria els 16 o en perdria un i el PP creixeria d'11 a 13. En aquestes noves eleccions autonòmiques cal tenir en compte també que s'hi presentarien noves formacions polítiques amb possibilitats d'obtenir representació.

Amb aquestes dades podem treure'n una conclusió molt clara i és que Catalunya està dividida. Que passarà? Molts unionistes i també independentistes creuen que s'acosten unes eleccions autonòmiques que les guanyaria de forma contundent la formació d'Esquerra Repúblicana, ja que és molt probable que Junts pel sí no torni a repetir canditatura. Ja siguin urnes de cartró pel referèndum o de les de sempre, ja sabem segur que hi haurà urnes.

 

Darrera modificació el K2_DijPMCESTE_Març+0200RMarPMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat