SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

No tenim por!

  • Escrit per ELMERCADAL.CAT
  • Publicat a Catalunya

 

 

 

Barcelona viurà aquest dissabte un acte que quedarà en la memòria de la ciutat. La manifestació “No tinc por” iniciarà el seu recorregut a les sis de la tarda a passeig de Gràcia amb Diagonal i acabarà a la plaça de Catalunya, on tindrà lloc l’acte final de la concentració. Com una mostra simbòlica de la fermesa i unitat que els ciutadans i ciutadanes han demostrat davant la violència terrorista, aquesta cerimònia final combinarà les paraules i la música.

L’acte final de la manifestació “No tinc por” estarà dividit en dues parts. En la primera, l’actriu Rosa Maria Sardà i Míriam Hatibi, portaveu de la Fundació Ibn Battuta, faran unes lectures escollides especialment per a l’ocasió i comptaran amb la col·laboració de Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure.

Actriu d’un llarg recorregut, Rosa Maria Sardà va protagonitzar fa anys La Rambla de les flors, de Josep Maria de Sagarra, una zona emblemàtica de Barcelona que el 17 d’agost passat va ser l’escenari d’un atemptat. Per la seva banda, Míriam Hatibi és una jove musulmana que en la manifestació d’entitats musulmanes celebrada dilluns 21 d’agost en contra dels atemptats de Barcelona i Cambrils va fer una crida en favor de la convivència i la pau.

En la segona part, Peter Thiemann, violoncel·lista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran El cant dels ocells, que Pau Casals va convertir en símbol de pau i llibertat.

“La ciutadania marca el camí”

L’escenari estarà guarnit amb decoracions florals del Gremi de Floristes de Catalunya. Al fons de l’escenari hi haurà el dibuix de Barcelona amb crespó negre que va realitzar l’artista Frederic Amat acompanyat del lema de la manifestació, “No tinc por”, escrit en diversos idiomes. “La ciutadania ha marcat el camí, ens ha dit com hem d’actuar. Aquesta ha de ser una manifestació de la gent, amb una gran capçalera i lema ciutadans”, ha reivindicat l’alcaldessa, Ada Colau.

Durant la manifestació ciutadana, un grup de voluntaris repartiran milers de flors vermelles, grogues i blanques, que són els colors de la ciutat.

 

..

 

..

 

..+

..

Darrera modificació el K2_DivPMCESTE_Agost+0200RAgoPMCEST_0C1