SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

La manifestació ciutadana “No tinc por” ha aplegat mig milió de persones

Barcelona ha fet avui una crida a la llibertat i contra l’odi en la manifestació ciutadana “No tinc por”. La reacció de la ciutadania, que va omplir de missatges de solidaritat els carrers després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, ha empès avui també la marxa sota un crit unànime de pau com a millor resposta a la violència.

Un total de 1.130 entitats de 28 països dels cinc continents s’han adherit a la manifestació, on s’han viscut moments de germanor i humanitat, amb abraçades entre persones de diferents procedències, ètnies, races i religions, que ens han transmès que la unitat del poble és la millor defensa contra l’odi.

Paraules, flors i música per la pau

Una capçalera ciutadana amb 75 representants dels cossos de seguretat i d’emergència, i d’entitats i veïns de la Rambla, ha recorregut el passeig de Gràcia, des dels Jardinets de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. Acompanyats d’una pancarta amb el lema “No tinc por”, és precisament a aquests col·lectius a qui s’ha volgut agrair especialment la seva resposta durant i després dels atemptats. Han estat acompanyats d’entitats de drets humans i contra el racisme, seguits després per les autoritats i els milers de persones que s’hi han sumat.

Els colors de la ciutat, vermell, groc i blanc, han tenyit la marxa amb els milers de flors que un grup de voluntaris han repartit entre els participants i han guarnit l’escenari de la plaça de Catalunya. La manifestació ha conclòs amb un acte final de poesia i música, amb lectures escollides de Federico García Lorca i Josep Maria de Sagarra, i la interpretació d’El cant dels ocells de Pau Casals, símbol de pau i llibertat.

Gràcies a tots pel suport rebut durant aquests dies. Gràcies a tots per fer que els veïns i veïnes de Barcelona ens sentim molt acompanyats. La ciutat seguirà més forta que mai. Perquè no tenim por i som una ciutat de pau.

 

Darrera modificació el K2_DisPMCESTE_Agost+0200RAgoPMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat