SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

La Paeria de Lleida és pionera en la creació d'uns pressupostos participatius

FONT:LA PAERIA FONT:LA PAERIA

A partir de demà, 1 de setembre, comença el període per votar els projectes inclosos dins dels Pressupostos Participatius, un nou mecanisme de participació ciutadana que permetrà que els lleidatans i lleidatanes decideixin el destí d’un milió d’euros del pressupost municipal. De l’1 a l’11 de setembre els lleidatans i lleidatanes podran votar electrònicament al web www.LaLleidaQueTuVols.org i escollir un Gran projecte de ciutat i un màxim de tres projectes menors. Els projectes s’han classificat en aquests dos grups en funció de la seva quantia.

-Grans projectes de ciutat: són aquells que tenen un import que oscil·la entre els 50.000 i els 200.000 euros. De tots els presentats se’n podran aprovar entre un i quatre, tenint en compte que l’import total no superi els 200.000 euros en total.

-Projectes menors: són els que tenen un import màxim de 50.000 euros. Se’n podran aprovar tants com sigui possible pel valor de la resta de pla partida destinada a pressupostos participatius.

Tota la informació i les votacions electròniques es faran des de la web www.LaLleidaQueTuVols.org.

500 persones han participat en els darrers mesos en les fases de debat i proposta de projectes dels pressupostos participatius. D’aquest treball n’han sorgit 103 projectes, 29 de majors i 74 menors, que s’han agrupat en les següents categories:

-Per la millora d’infraestructures urbanes i mobilitat

-Per la millora d’equipaments i serveis sociocomunitaris

-Per la millora dels centres cívics i altres espais municipals-Per la millora del paisatge urbà i el medi ambient

-Per la promoció d’activitats culturals-Per la prestació de serveis socials a la comunitat-Per a la promoció de la seguretat i el civisme

-Per a la promoció de la pràctica de l’esport-

Per donar a conèixer els mecanismes de participació en els primers pressupostos participatius l’Ajuntament de Lleida posa en marxa demà una una campanya de publicitat institucional en diferents suports per difondre amb detall com prendre part d’aquest procès participatiu. 

Darrera modificació el K2_DivPMCESTE_Setembre+0200RSetPMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat