SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

President Puigdemont: "Sortirem el dia 1-O, guanyarem i construirem el millor país del món"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que “la Constitució espanyola trepitja els drets més bàsics dels catalans”i ha lamentat que “quan el poble de Catalunya necessita que un govern el defensi davant d’una pulsió totalitària, la Constitució només li suspèn l’autonomia i aplica un estat d’excepció”. En aquest sentit, Puigdemont ha reblat que “cap jutge i cap fiscal ha gosat investigar l’Operació Catalunya”, una operació “finançada amb fons públics i una guerra bruta per fabricar muntatges”. Ha fet aquestes declaracions a l’acte de campanya pel referèndum del Partit Demòcrata a Sant Cugat.

“En cap democràcia es crida a la gent per no haver comès cap delicte”, ha dit el president Puigdemont, que ha afegit que és una pràctica “pròpia de regions totalitàries”. “És vergonyós que més de 700 alcaldes estiguin citats per la Fiscalia per anar a declarar per fer la seva feina i servir al mandat del poble de Catalunya i deixar-lo votar”. Puigdemont però, ha assegurat que “a nou dies del referèndum som aquí, vius, desperts i amb el cap alt. Estem més mobilitzats que mai”, i ha afegit que el pròxim 1-O “podrem construir un país de baix cap a dalt, i aquest cop sense cap militar franquista a l’habitació del costat”, ha sentenciat.

La força del món local i la petjada del Partit Demòcrata

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha assegurat que “Espanya no té projecte per a Catalunya, però nosaltres sortirem el dia 1-O, guanyarem i construirem el millor país del món”, i ha lamentat que “ells només intervenen les nostres finances, prohibeixen opinions”.

D’altra banda, Pascal ha elogiat la feina que es fa des del món local: “quin honor tenir-vos, sou gent que doneu sentit a un projecte com el nostre”, ha dit Pascal, i ha assegurat que “feu política de carrer, solucionant els problemes i il·lusionant a la gent, i això és marca PDeCAT”.

Pascal ha refermat el compromís del partit amb el referèndum i ha assegurat que “som aquí, no ens han esborrat i tenim un futur fantàstic”, i ha afegit “votarem el pròxim 1-O per construir el millor país del món”. “Aquest és un procés democràtic amb majúscules i ningú serà capaç de prendre’ns les nostres institucions”, ha reblat la coordinadora general.

Finalment, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha assegurat que “aquest és el meu país, un país basat en el respecte a la sobirania popular”, ha dit, i ha reblat que  “ no vull pertànyer a un país que utilitza la seva força per retallar drets civils i socials i que  envia la Guàrdia Civil per escorcollar mitjans i institucions”.

Conesa ha volgut agrair als ciutadans que han assistit a Sant Cugat perquè “avui demostrem que el nostre president no està sol, ni el govern ni els alcaldes i alcaldesses, ni les institucions”.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat