SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

Lleida celebrarà el I Fòrum de l’Aigua el proper 1 de desembre

La Llotja de Lleida acollirà el proper 1 de desembre la celebració del I Fòrum de l’Aigua, un esdeveniment que pretén ser un espai de trobada i debat entre institucions públiques, agents privats, sectors acadèmics i agrícoles i societat civil per la construcció d’una gestió sostenible de l’aigua. L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa una bústia de suggeriments per a què tots els lleidatans i lleidatanes que ho desitgin facin arribar les seves propostes sobre els usos i la gestió sostenible de l’aigua.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que aquesta iniciativa, impulsada per la Paeria, pretén establir un marc de reflexió sobre l’estratègia de l’ús de l’aigua, així com compartir, debatre i proposar bones pràctiques en la seva gestió, promoure actuacions i campanyes conjuntes de sensibilització i crear un espai de participació dels actors implicats en la gestió.

El regidor també ha instat la ciutadania a participar en aquesta iniciativa i ha explicat que els suggeriments i propostes de caràcter general que es rebin al voltant de l’ús de l’aigua seran analitzats i inclosos, si s’escau, en el proper reglament de l’aigua que la Paeria està redactant. La bústia de suggeriments es pot trobar en l’enllaç: http://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/noticies/forum-de-laigua-de-lleida

El I Fòrum de l’Aigua busca debatre sobre els reptes actuals en la gestió de l’aigua, com són fer front a les desigualtats de disponibilitat d’aigua en altres territoris adjacents; la modernització dels regadius i del sector agroalimentari per a un millor aprofitament socioeconòmic; la preservació d’un equilibri ecològic del cicle natural de l’aigua i la seva relació amb la conca fluvial; l’adaptació a les situacions de sequera que poden esdevenir freqüents en el conjunt del territori degut al canvi climàtic; el manteniment de la qualitat de l’aigua de boca; i redescobrir i potenciar el patrimoni territorial: l’aigua en la creació i generació cultural.

La primera reunió portarà per títol “Una estratègia de l’aigua per a Lleida. Elements de reflexió i debat”. Cal destacar que els participants al Fòrum de l’Aigua es reuniran dos cops a l’any.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat