SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Tàrrega és ciutat pionera contra el "micromasclisme", amb el lema #SiguesSúperIgual

L’Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa una nova edició de la seva campanya que sensibilitza contra la violència masclista. Impulsada per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat, la iniciativa incidirà aquest 2017 a eradicar els tics masclistes que es viuen de forma quotidiana en el si de la parella, sobretot pel que fa a l’àmbit de la llar. És allò que es coneix com a “micromasclisme”, comportaments sovint subtils i que passen gairebé desapercebuts. La campanya vol ajudar a detectar i evitar aquestes conductes masculines que generen desigualtat; i de promoure la consecució d’una plena equivalència entre dones i homes. Els missatges de la campanya es difondran en xarxes socials mitjançant vídeos que alerten sobre situacions de micromasclisme. El consistori ha enregistrat un total de 6 vídeos, amb la participació d’actors i actrius de la ciutat, que es divulgaran a les xarxes socials a partir del 21 de novembre.

Paral·lelament, Tàrrega també ha creat un grup de sis heroïnes i herois sota el nom de L’EQUIP=, el qual promourà una societat de plena igualtat entre dones i homes. Els missatges divulgats per l’equip = tindran com a lema - hashtag #SiguesSúperIgual. Els personatges ajuden a divulgar de forma didàctica missatges a favor de la igualtat entre sexes i protagonitzen el fulletó informatiu editat enguany contra els micromasclismes. Un dels herois, =Equal, també ja apareix en els vídeos esmentats contra els micromasclismes i participarà a la lectura del manifest del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones aquest dissabte 25 de novembre (12 migdia, plaça Major). Durant aquesta jornada es distribuiran pels carrers de la ciutat xapes i enganxines amb el lema #SiguesSúperIgual.

Darrera modificació el K2_DimPMCETE_Novembre+0100RNovPMCET_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat