Oficial ®
Dijous, 25 Febrer 2016 16:40

Molt bona acollida per part dels lleidatans de la targeta “Hores Blaves” Destacats

Escrit per
Hermínia Sirvent Hermínia Sirvent

La targeta “Hores Blaves” que impulsa l’Ajuntament de Lleida ha permès aparcar un total de 425.575 hores gratuïtes en zona blava durant el seu primer any de funcionament, de les quals s’han consumit 347.726 hores, un 81,70% del total. Unes xifres que posen de manifest que el darrer any 414.156 estacionaments en zona blava a la ciutat s’han realitzat gratuïtament gràcies a la tarifa de la targeta “Hores Blaves”. Uns resultats molt positius, segons ha explicat el paer en cap, Àngel Ros, qui avui ha fet balanç d’aquesta iniciativa en el seu primer any de funcionament, acompanyat de la 1a tinenta d’alcalde i regidora de Gestió dels Recursos Municipals, Montse Mínguez, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres.

L’alcalde de Lleida ha explicat que des de l’equip de govern es continuarà impulsant iniciatives per fomentar la seguretat en el trànsit a la ciutat, com la targeta “Hores Blaves”, que reconeix el bon comportament i la responsabilitat dels conductors que, amb la seva actitud, contribueixen a fer que la mobilitat per la ciutat sigui millor. El paer en cap ha felicitat els conductors de Lleida, una gran majoria dels quals no tenen cap sanció. En aquest sentit cal destacar que fins al moment s’han expedit 15.743 targetes d’hores blaves -el 40% dels vehicles que en tenen dret-, una xifra molt significativa en el seu primer any d’implementació.

La Paeria treballa des de fa temps per millorar la seguretat vial de la ciutat a través de dos eixos principals: l’educació viària i la conscienciació ciutadana d’una banda i les millores urbanístiques en matèria de mobilitat –especialment en zones properes a centres escolars- per l’altra.

Les millores urbanístiques per augmentar la seguretat vial a Lleida han estat constants els darrers anys i s’han centrat, molt especialment, en dotar els passos de vianants i les cruïlles d’una major visibilitat, en el control de l’excés de velocitat, en el reforç de la senyalització tant vertical com horitzontal, en l’augment de places d’estacionament, en l’arranjament de voreres i en la millora de l’accessibilitat. A més a més, cal recordar que la Paeria manté activa la campanya d’educació viària adreçada a vianants, motocicletes, bicicletes i vehicles amb anuncis a premsa, radio i televisió amb l’objectiu de conscienciar vianants i conductors sobre la importància de respectar les normes de circulació.

El nou període de la targeta “Hores Blaves” s’inicia l’1 de març

El nou període de la targeta “Hores Blaves” s’inicia el proper dimarts 1 de març. Els usuaris que ja tinguin targeta no caldrà que la tornin a expedir, és a dir, podran carregar les noves hores gratuïtes en la mateixa targeta. En el cas dels nous usuaris, el cost de l’expedició de la targeta serà de dos euros.

La targeta permet un màxim de 50 hores anuals dividides en quatre períodes de 12,5 hores per gaudir d’aparcament gratuït a Lleida sempre que no s’hagin tingut sancions en el trimestre anterior. Les hores que no es carreguin en el període que pertoca no seran acumulables. Les hores blaves del primer període de la targeta caduquen el dilluns 29 de febrer. D’aquesta forma, el nou període de la targeta “Hores Blaves” comença de 0.

Darrera modificació el Dijous, 25 Febrer 2016 17:36
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre