Oficial ®
Dissabte, 27 Febrer 2016 17:07

L'AVE ha incrementat un 4,4% el nombre de viatgers en el darrer any a Lleida

Escrit per
Foto:Ajuntament de Lleida Foto:Ajuntament de Lleida

Més de 2.003 persones viatgen diàriament en trens d’alta velocitat (AVE, Avant i Alvia) a Lleida, segons la darrera memòria de Renfe de l’exercici 2015. Aquesta xifra, que suposa un total de 731.200 viatgers en 365 dies, s’ha incrementat en 32.100 persones, un 4,4% més que l’any anterior, quan hi va haver 699.100 destinacions en els diferents trajectes de la xarxa d’alta velocitat.

El corredor Lleida i Barcelona ha estat el més utilitzat (463.400), acaparant més de la meitat de les xifres globals i registrant un increment de 10.300 usuaris més que el 2014. Al contrari, les xifres més baixes són també les que corresponen al trajecte més llarg, què uneix Lleida i Sevilla. Dit això, però cal assenyalar que, malgrat viatjar 28.000 persones per aquesta línia, són 2.400 més que les enregistrades en el balanç anterior.L’increment de viatgers respecte al 2014 s’ha donat en tots els trajectes de la línia d’alta velocitat que uneixen les estacions que enllacen amb Lleida, tret del tram entre la nostra ciutat i l’estació del Camp de Tarragona. Aquí el nombre de passatgers ha caigut, perdent-se 800 usuaris en la comparativa (els 49.100, del 2015, davant els 49.900, de l’any anterior).Per altra part, l’altra cara de la moneda la dóna el tram fins a Madrid. Les 267.800 persones que han utilitzat aquest servei representen gairebé un 9% respecte al 2014.Cal destacar també l’increment de viatgers registrat entre Lleida i Saragossa. Al voltant de 240 passatgers van cada dia entre ambdues ciutats. Una xifra que també creix, ja que s’ha passat dels 83.600 als 87.500. En total, 3.900 bitllets, un 4,5% més d’augment.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre