EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 08 Març 2016 12:53

Primera reunió de treball a Lleida de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Escrit per EL MERCADAL

El paer en cap, Àngel Ros, ha assistit a la primera reunió de treball que s’ha celebrat a Lleida de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores. Des del passat mes de gener i durant els propers dos anys, Lleida presideix aquest ens que situa la ciutat al capdavant i referma la seva vocació en l’educació, un dels seus puntals més importants. Fins al 2018, Lleida serà la coordinadora de les reunions, els tallers i els treballs que els municipis integrants de la xarxa faran entorn al món educatiu, així com també del pròxim congrés, que serà la XIII Trobada. 

Els objectius de Lleida al capdavant de la xarxa són reforçar el paper dels municipis com a agents educatius i socials en tots els àmbits de gestió i de decisió política, impulsar i promoure la xarxa promovent accions i línies de treball conjuntes, establir relacions amb altres institucions per consolidar el relleu de l’educació en les ciutats , entre elles les que treballen amb els dretes de la infància i l’educació com UNICEF, Ciudades Amigas de la Infancia i UNESCO i difondre l’opinió de la xarxa en tots els àmbits de gestió autonòmica i nacional. És per això que l’alcalde ha posat de relleu que “Lleida i la resta de ciutats que formen part de la comissió permanent treballarem plegades per potenciar i fer progressar l’educació en el món local”. "Malgrat que les lleis tendeixen a a treure competències als ajuntaments ens considerem amb la responsabilitat de treballar el món de l'educació perquè és la base del futur de les ciutats i dels països". Tall de veu alcalde de Lleida, Àngel Ros

Ros ha recordat que Lleida treballa amb una acció directa en 10 etapes educatives i espais curriculars diferents: escoles bressol, estudis artístics, educació per a nens i joves en risc, activitats educatives municipals, formació professional, formació ocupacional i d’inserció laboral, educació per a persones amb capacitats diferents, educació en el temps lliure, educació al llarg de tota la vida i estudis universitaris”.

La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores està formada per 169 municipis, la més nombrosa de les integrades a l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores, amb 429 en total). Avui, a Lleida, que ha rebut el relleu de Rivas Vaciamadrid, s’ha constituït la comissió de seguiment que està integrada per Sevilla, Alcoi, Argamasilla de Calatrava, Avilés, Barcelona, Màlaga, Rivas Vaciamadrid, Sant Just Desvern, Vitòria, Saragossa i Granollers, convidada com a observadora i enllaç amb l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores). Així mateix, en el transcurs de la reunió s’han debatut altres qüestions com el Pla d’acció per als propers dos anys, en què destaca l’impuls al dia/setmana de la ciutat educadora, la realització de jornades locals/regionals i la importància de dur a terme un projecte comú.

A la reunió han assistit la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de l’Educació, Montse Parra; el regidor d’Argamasilla de Calatrava, Jesús Manuel Ruiz; el regidor de Rivas Vaciamadrid, José Luis Alfaro; el regidor de Sant Just Desvern, Just Fosalva; la regidora de Sevilla, Teresa García; la secretària tècnica de l’AICE, Marina Canals; Luz Romero, com a representant de la FEMP, així com tècnics dels diferents ajuntaments que formen part de la Xarxa. El paer en cap ha explicat que la trobada d'avui "ha estat una reunió intensa on s'han constituït les comissions de treball, vetllant perquè la qualitat de l'educació sigui un element característic de la nostra societat".

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER