EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 08 Març 2016 12:58

Esgotats els abonaments per al MUD

Escrit per Joan Zamora
Foto:Ajuntament de Lleida Foto:Ajuntament de Lleida

El MUD ha esgotat tots els abonaments que s’havien posat a la venda per gaudir del Festival Músiques Disperses que, des d’aquest dijous i fins diumenge, celebrarà la desena edició al Teatre de l’Escorxador. El MUD és un festival pioner de neo-folk en l'àmbit català i espanyol en el qual artistes internacionals com Sieben, Vieux Farka Touré, The Optic Nerve i BaBa ZuLa compartiran escenari amb el tarragoní Xarim Aresté i el Conjunt del Miracle. El MUD és el festival de música folk organitzat per l’Ajuntament de Lleida i Guerssen, que té un format petit-mitjà i que busca l’essència, la proximitat i, sobretot, l’autenticitat. Ofereix l’oportunitat de veure artistes de renom, artistes que no han actuat a Espanya, i en alguns casos, tampoc a Europa.

Malgrat haver esgotat els abonaments, continua havent entrades a la venda awww.ticketscript.com, al Cafè del Teatre, a les oficines de Guerssen (Pl. Amics de Lleida, s/n; tel. 973 72 55 59) i a Grans Records (C. La Palma,19, Lleida). També hi ha entrades reduïdes per als socis o membres de La Vanguardia, Club Tresc, Ateneu Popular de Ponent, EKKE, Universitat de Lleida, Centre  de  Titelles, Carnet  Jove  i  Biblioteca  Pública  de Lleida que  podran adquirir entrades a preu reduït també a taquilla, el dia del concert. Cal presentar el carnet. Es té dret a una entrada amb descompte per cada carnet.

Folk, entre la tradició i la modernitat

El Cafè del Teatre de l’Escorxador serà l’escenari del Festival MUD, que oferirà una visió general actualitzada del status de la música folk actual, amb múltiples i variats mestissatges entre tradició i modernitat. És un fet molt habitual que bona part dels artistes participants al MUD no hagin donat concerts a Espanya amb anterioritat i, en molts casos, ni tan sols a Europa.

Multitud de noms han passat ja pel MUD, molts ben coneguts (Omar Souleyman, Fairport Convention, Magna Carta, Vashti Bunyan…) i molts d’ells autèntics desconeguts que han sorprès al públic i han deixat empremta de la filosofia del festival (Lisa o Piu, Circulus, Ashwin Batish, Lovely Luna, etc.)

Aquest dijous  inaugurarà el Mud el músic de Flix, Xarim Aresté , que va signar un dels més celebrats discs catalans del 2015 amb el seu “La rosada”, un disc ple de matisos que ara, en un nou format ampliat de fins a onze músics, recrearà en directe amb tot detall, a més de presentar temes nous exclusius per aquest nou espectacle i recuperar alguns vells temes d’altres etapes del músic tarragoní.

La nit de divendres 11 de març arrencarà amb el virtuós músic britànic Matt Howden que s’amaga, entre altres, darrera d’aquest projecte d’avantguarda. Amb Sieben, en Matt experimenta amb veu i violí, treient profit de inabastables loops i endinsant-se en terrenys sonors poc transitats com el folk gòtic i el neo-classicisme.

L’actuació que tancarà la nit anirà a càrrec del Vieux Farka Touré. Nascut a Mali l’any 1981 i cridat a ser el proper heroi de la guitarra a l’Àfrica, Vieux és el fill del llegendari guitarrista Ali Farka Touré. Vieux s’ha fet el seu propi estil i és àmpliament reconegut (alguns l’anomenen “El Hendrix del Sáhara”), combinant la música d’arrel del seu Mali amb rock, blues i altres influències africanes.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER