EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 09 Març 2016 12:59

El Centre Històric de Lleida llueix un mural de Lily Brick que homenatja la dona i la lluita contra el càncer de mama

Escrit per Joan Zamora

El Centre Històric de Lleida llueix un mural de l’artista lleidatana Lily Brick, Mireia Serra, que homenatja la dona i la lluita contra el càncer de mamà. Ahir, coincidint amb els actes del Dia Internacional, s’ha lliurat el mural a la ciutat en un acte, presidit per l’alcalde, Àngel Ros, i que ha comptat amb la presència de l’artista i dels responsables de Mamapop, entitat que ha cedit el mural a la ciutat. El paer en cap ha agraït l’aportació de Lily Brick a la ciutat d’aquesta pintura mural, promoguda per Mamapop, que és precisament el nom que pren l’obra. Ros ha remarcat que l’entitat ja fomenta un “triangle virtuós” com és la ciència, per la recerca de l’entitat contra el càncer de mama; l’art, amb la música, al poesia i l’art urbà que impulsa, i la solidaritat, amb els actes que l’entitat organitza per recaptar diners. I ahir, va afegir, s’ha de sumar la igualtat, enriquint aquest triangle.

L’artista es va mostrar orgullosa per haver fet aquest mural a la seva ciutat, formant part de la seva història. Mireia Serra va explicar la simbologia que es veu representada en l’obra, amb una dóna i un nenúfar, una planta que està en aiguamolls i que necessita poc oxigen i poca llum i que creix donant llum i força. Així, va comentar, la planta ha de donar aquesta llum i força a les dones que han patit o que pateixen la malaltia.

Per la seva banda, el president de Mamapop, Manel Simon, ha assenyalat que l’entitat posa el seu segell a la ciutat amb aquest mural, on s’hi troba l’art de l’obra, així com de les poesies verticals que s’han llegit durant l’acte, i les persones.

“Mamapop” s’ha pintat en una paret de la plaça dels Gramàtics de Lleida, al costat del carrer del Parc. És una obra d’art urbà vertical, la primera de grans dimensions de Lily Brick a la seva ciutat, que medeix 7,5 m x 9,5 m. La iniciativa forma part de la 3a edició del Mamapop, un espectacle musical solidari que té com a objectiu recaptar fons per la investigació contra el càncer de mama i sensibilitzar la població a través de l'art i la cultura.

L’obra de Lily Brick es caracteritza per utilitzar la dona com a protagonista. En aquesta ocasió, mitjançant el mural, es busca fer divulgació de la lluita contra el càncer de mama a través de la intervenció en un espai públic mitjançant l’art urbà.

La segona edició del Mamapop, que es va celebrar el 14 de novembre de 2015 a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, va esdevenir un èxit de participació. Els diners aconseguits es destinen de forma íntegra al projecte d’investigació de l’IRB de Lleida sobre la variant HER2 del càncer de mama, una de les més greus, i que es detecta en un 20% dels casos en què es diagnostica la malaltia.

Darrera modificació el Dimecres, 09 Març 2016 13:08

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER