EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 04 abril 2016 18:14

La Generalitat destinarà més de 11 milions d’euros per la creació crea el Programa d'Orientació Professional Personalitzada del SOC

Escrit per EL MERCADAL
El Govern ha aprovat la creació del Programa d’Orientació Professional Personalitzada del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), que permetrà la incorporació de 110 tècnics de gestió que portaran a terme les seves tasques a les oficines de treball durant tres anys, des de l’1 de maig d’enguany fins al 30 d’abril de 2019. Les noves incorporacions assessoraran individualment les persones en atur per ajudar-los a trobar una feina.
 
L’acord s’emmarca en la voluntat del Govern de “potenciar al màxim” el SOC com “un veritable servei d’ocupació” que garanteixi atenció “especialitzada” als col·lectius i persones amb especials dificultats per accedir al mercat de treball, ja sigui persones aturades o treballadors en actiu que volen canviar de sector.
 
Així ho ha explicat la consellera de Treball, Afers Social si Famílies, Dolors Bassa, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. Bassa ha destacat que la mesura té tres objectius clars: consolidar la reestructuració organitzativa del SOC; incrementar la inversió pública per facilitar les polítiques actives d’ocupació i impulsar el nou marc de desplegament del SOC.
 
A preguntes dels mitjans de comunicació, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que els nous pressupostos en els quals està treballant l’Executiu “donaran compliment al pla de xoc social” i “garantiran la continuïtat del procés” tot i estar “subjectes a uns condicionants injustos”, en referència a les condicions imposades pel Govern espanyol.
 
Munté ha respost així les “insinuacions” del coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, que avui ha acusat la Generalitat d'haver presentat al ministeri d’Hisenda un pla d'ajust econòmic d'amagat del Parlament. “No és cap pla de retallades sinó un tràmit tècnic necessari per sol·licitar el FLA”, ha explicat la portaveu del Govern, qui ha demanat al líder popular que “es documenti i s’il·lustri” perquè, al contrari del que insinua, es tracta d’un “procediment pautat” que es realitza cada any i que han de seguir totes les comunitats autònomes que es volen acollir al FLA.  .
 
De fet, segons ha recordat Munté, el propi Govern de l’Estat també ha de presentar un pla d’ajust davant de Brussel·les que ha hagut de rectificar a petició de la Comissió Europea.
 
Durant la roda de premsa, la portaveu Munté també ha volgut expressar “el condol i la repulsa més enèrgics” del Govern davant el sagnant atemptat que ahir va costar la vida a més de 72 persones a la ciutat de Lahore (Pakistan). Munté ha explicat el Govern se sumarà aquesta tarda al minut de silenci que se celebrarà a les 17.30 hores a la plaça Sant Jaume organitzat per la plataforma d’entitats pakistaneses.
 
Darrera modificació el Dilluns, 04 abril 2016 18:20

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER