EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 11 Mai 2016 12:15

Baixen un 10 % els fets delictius a la ciutat de Balaguer

Escrit per EL MERCADAL
Foto:Ajuntament de Balaguer Foto:Ajuntament de Balaguer

Durant l'últim any, des de l'abril del 2015 fins al 30 de març d'enguany, han baixat un 10 % els fets delictius a la ciutat de Balaguer. Així s'ha posat de manifest aquest matí en la Junta Local de Seguretat reunida a l'ajuntament de la capital de la Noguera, segons ha explicat l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, en el programa Directe a l'alcaldia de Ràdio Balaguer.

Vidal també ha dit que Balaguer és una ciutat força segura pel que fa a nivells de delinqüència si es compara amb la mitjana catalana.

  En la Junta Local de Seguretat d'avui també s'ha valorat de forma molt positiva el dispositiu policial de vigilància dels dissabtes al matí al mercat setmanal per evitar robatoris i furts. Segons l'alcalde en el darrer any hi ha hagut sis incidents.

 Pel que fa a la violència de gènere, l'alcalde ha destacat que en aquests moments hi ha a Balaguer fins a 39 ordres de protecció per temes de maltractament.

Per últim, Jordi Ignasi Vidal ha assenyalat que també han baixat els accidents de trànsit a la ciutat així com els delictes en el medi rural, com ara robatoris en granges o magatzems.

A banda de les tasques habituals, en determinades èpoques de l'any, els diferents cossos de seguretat activen dispositius de seguretat especials, com ara durant els mesos d'estiu al Centre Històric; al juny i al desembre, coincidint amb la paga doble, i per la Transsegre, l'Harpia o la Festa Major. Així mateix, el dispositiu de prevenció de robatoris a habitatges es realitza durant tot l'any.

La Junta Local de Seguretat es reuneix una vegada a l'any per coordinar les tasques de seguretat, estudiar la incidència dels fets delictius, les xifres de resolució de casos i avaluar les accions a emprendre per tal de reduir les taxes de criminalitat.

Està formada per representants dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la policia local i del departament de Governació i del propi ajuntament de Balaguer.

Darrera modificació el Dimecres, 11 Mai 2016 12:20

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER