EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 18 Mai 2016 12:46

Serret: "El sector carni català és una de les grans fortaleses de Catalunya, amb vocació exportadora"

Escrit per EL MERCADAL
El Meat Business Forum, plataforma de negocis que posa en contacte les empreses càrnies catalanes amb un centenar de compradors de 18 països, busca obrir nous mercats
 
Catalunya exporta als millors mercats la meitat de la carn que produeix amb un valor de més de 2.600 milions d’euros
 
La indústria càrnia representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari
 
Amb un volum de negoci de 8.000 milions d’euros, el sector carni català és el més important de l’agroindústria catalana. Representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% de l’ocupació (amb 30.000 llocs de treballs directes) i més del 21% en nombre d’empreses.
 
“És un sector tractor tant a nivell territorial, econòmic com social, fort, resilient i bàsic per al present i el futur del nostre país”. Amb aquestes paraules la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Mertixell Serret, ha donat el tret de sortida al Meat Business Forum, un esdeveniment de negocis en què participaran 36 empreses productores i exportadores de carn i productes carnis de Catalunya i un centenar d’operadors de 56 empreses compradores de 18 països tercers.
 
Aquest fòrum se celebra avui i demà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), organitzat conjuntament pel sector carni i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i busca obrir nous mercats per al sector carni català i crear una plataforma estable de negoci internacional.
 
De fet, Catalunya exporta als millors mercats la meitat de la carn que produeix, amb una taxa de cobertura de més del 810% i amb un valor de més de 2.600 milions d’euros. Representa el 58% de les tones de carn exportades per Espanya i l’últim any les exportacions de carn han crescut un 11% en volum i un 5% en valor.
 
Segons la consellera Serret, aquest fòrum ha de servir per “ampliar les nostres relacions comercials, sumar sinergies, detectar tendències i generar confiança”. “Tenim una voluntat fèrria de diversificar els nostres mercats, penetrar en nous països i millorar el nostre posicionament internacional. El marc en el qual ens trobem avui és ideal per trobar junts bones fórmules que ens permetin progressar”, ha afirmat la consellera.
 
El Meat Business Forum posarà en contacte les empreses càrnies catalanes amb 56 empreses compradores de 18 països
Una plataforma de negoci internacional
 
Durant dos dies, hi haurà trobades B2B (empresa- operador) d’acord amb una agenda preestablerta entre els empresaris catalans i els operadors internacionals. Les reunions seran de 15 minuts per tal que cada productor es pugui reunir amb tots els operadors internacionals segons el tipus de carn o productes carnis que importa.
 
Els operadors provenen dels següents països: Àfrica del Sud (Sud-àfrica), Pròxim Orient (Aràbia Saudita, Iran, Líban, Unió d’Emirats Àrabs), Sud-est asiàtic i Àsia oriental (Corea del Sud, Singapur, Tailàndia, Vietnam i Xina), Amèrica central i del Sud (Brasil, Illes Verges Britàniques, Colòmbia, Panamà i Perú) i Europa Oriental (Bòsnia i Hercegovina, República de Geòrgia i Ucraïna).
 
Per primera vegada totes les organitzacions del sector carni català (Anafric, Associació Espanyola de Productors de Vacum de Carn –Asoprovac–, Assocat, Federació Avícola Catalana –FAC–, l’Associació Catalana d’Indústries de la Carn –FECIC– i l’Associació Catalana de Productors de Porcí –Porcat–) i el Departament d’Agricultura, a través de Prodeca, han treballat conjuntament per crear aquest punt de trobada.
 
Meat Business Forum compta amb el patrocini de Turkish Airlines i CaixaBank, i el suport d’ACCIÓ, Agència per a la Competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement.
 
 
 

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER