Oficial ®
Dilluns, 30 Mai 2016 11:21

L'Ajuntament de Balaguer va aprovar els pressupostos Destacats

Escrit per
El ple de l’ajuntament de Balaguer va aprovar de forma inicial el pressupost d’aquest any 2016, que puja a 16,9 milions d’euros, amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició, CiU, la CUP i  Ciutadans.  
 
Per part de CiU, Josep Maria Roigé, tot i parlar d’un bon pressupost, va criticar l’increment dels sous dels regidors de l’equip de govern, va dir també que el capítol 1, el capítol de personal no està fet amb suficient cura i també va criticar que el pressupost contempli passar als veïns del carrer Sant Pere Màrtir les contribucions especials per a la urbanització d’aquest via. Així mateix va demanar que es retirés el punt del pressupost de l’ordre del dia per ajustar els comptes amb més rigor. 
 
Per la seva banda, el regidor de la CUP-PC, Josep Maria Colea, va criticar el pressupost d’enguany perquè, segons va dir, suposa un increment de la càrrega tributària per als ciutadans alhora que va destacar que els comptes d’enguany compten amb una inversió mínima en despesa social. Va assenyalar també que les retribucions dels membres de l’equip de govern, dels regidors en general i de les diferents formacions polítiques són impròpies d’un pressupost auster. Així mateix, va posar èmfasi en la necessitat que hi hagi uns pressupostos participatius i va acusar l’equip de govern de no complir els compromisos adquirits en l’acord d’investidura.  
 
Albert López, regidor de Ciutadans, també va criticar l’increment de sous de l’equip de govern, les contribucions especials del carrer Sant Pere Màrtir i una baixada de la depesa en el manteniment de voreres. López no descarta presentar al•legacions a aquesta aprovació inicial del pressupost. 
 
L’oposició també va criticar que se’ls facilités els pressupost amb només dos dies d’antelació abans de la seva aprovació i van parlar també de manca de diàleg per part de l’equip de govern. 
 
Precisament, per part de l’equip de govern tant l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, com el regidor del PSC, Carlos Garcia, van dir que el d’enguany és un pressupost auster, que no contempla una pujada dels impostos i que és ambiciós en objectius. Vidal també va desmentir que l’equip de govern actual cobri més que l’anterior. 
 
El pressupost d’enguany preveu, entre altres, destinar 2,5 milions d’euros a la reducció del deute, 1,4 milions a inversions, una pujada salarial de l’1 % i la devolució de la part de la paga extra pendent del 2012.  
 
D’altra banda, en el ple també es va donar llum verda a l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals reguladores de la prestació dels serveis de piscines, activitats lúdiques i d’oci i la del servei públic de transport urbà. També es va aprovar una moció de l’AMPA de l’escola Gaspar de Portolà per a la reforma del centre.
 Darrera modificació el Dilluns, 30 Mai 2016 11:25
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre