EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 15 Juliol 2016 14:52

Jané: "No estem en un nivell d'emergència però sí de màxima alerta. Seguirem sense baixar la guàrdia"

Escrit per
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha volgut transmetre un missatge de serenitat i confiança als ciutadans després de la reunió que aquest matí ha celebrat el Gabinet de Coordinació Antiterrorista i que ha encapçalat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
 
Jané, després d’expressar el dol i la solidaritat amb les víctimes mortals de l’atemptat d’ahir a la nit a Niça, ha explicat que el nivell d’alerta per amenaça terrorista es manté a 4. És un nivell alt, que tenim catalogat com de màxima alerta. Passar a 5 significaria un risc imminent. No estem en aquest nivell d’emergència però sí de màxima alerta per la qual cosa ens pertoca a tots la màxima col·laboració, atenció i prevenció. Hem d’estar activats, i no baixar la guàrdia”, ha afirmat.
 
En aquest sentit, ha recordat que, si bé el nivell d’alerta antiterrorista de 4 sobre 5 suposa dedicar un mínim del 20% de l’activitat planificada dels Mossos d’Esquadra a aquesta tasca, la policia catalana hi dedica un 30% i el 40%, a Barcelona ciutat.
 
El conseller d’Interior ha explicat que el Gabinet de Coordinació Antiterrorista es reuneix cada quinze dies i que, per tant, la trobada d’aquest divendres ja estava programada. Amb motiu de l’atemptat a Niça, aquesta reunió l’ha encapçalat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que és el màxim comandament suprem del cos de Mossos d’Esquadra. “Aquesta era la 26ena reunió que es realitzava la qual cosa vol dir que de manera continuada i planificada analitzem cada quinze dies la realitat del terrorisme gihadista. Cada vegada que el Gabinet es reuneix ajustem els dispositius al moment”, ha manifestat. I ha afegit: “Tenim uns cossos policials que actuen i vetllen per la nostra seguretat, i treballen de manera intensa i coordinada”.
 
En aquest context, Jané ha manifestat que a la reunió d’avui s’ha decidit reforçar durant l’estiu la presència policial en algunes poblacions i punts que tenen una major afluència de turistes. Davant d’aquesta situació, el conseller d’Interior ha demanat comprensió per la incomoditat que pugui comportar en algun cas. “Pensem que es fa per prevenir i per detectar abans alguna actuació que podés malmetre la nostra seguretat i convivència en pau”, ha assenyalat. També s’augmentarà el nombre de dispositius estàtics de control que es podran fer a les entrades de les grans ciutats.
 
El titular d’Interior ha volgut remarcar que “treballem de manera intensa i coordinada tots els cossos i forces de seguretat”. Precisament, avui, aquesta col·laboració s’ha reflectit amb la presència dels Mossos d’Esquadra a Madrid, al Ministeri de l’Interior, a la reunió de valoració del risc d’amenaça terrorista a Espanya.  
Darrera modificació el Divendres, 15 Juliol 2016 15:02

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER