Oficial ®
Dilluns, 18 Juliol 2016 08:24

Psiquiatres i psicòlegs nord-americans afirmen que Pokémon Go és un antidepressiu natural

Escrit per

Molt s'està parlant sobre Pokémon GO des del seu llançament per a Android i iOS , però el que us venim a explicar ara és realment especial. Tal com informen des del portal Engadget, Pokémon GO té efectes beneficiosos reals sobre la salut mental . Una cosa que ha aconseguit demostrar el Doctor John Grohol, expert en teràpies amb tecnologia, que ha observat com afecta que els seus pacients amb depressió juguin a Pokémon GO.

Segons indica el prestigiós portal HobbyConsolas "El fenomen que la gent jugui a Pokémon GO en el món real proporciona avantatges en el seu estat de salut mental. Crec que és una cosa molt singular i és la primera vegada que veig una cosa així " , comentava el doctor Grohol. " El desafiament sempre ha estat que la gent amb depressió té un nivell de motivació inexistent. Però Pokémon GO està fent que vulguin sortir al carrer, prendre una mica d'aire fresc o, fins i tot, prendre una dutxa, una cosa que pot ser molt difícil de comprendre i molt més de fer en aquestes persones. Com veieu, Pokémon GO està aconseguint que molta gent amb depressió aguda surti al carrer sense plantejar-s'ho, cosa que abans resultava gairebé impossible. Un esdeveniment que el Doctor Grohol va comparar amb l'esport ja que assegura que el joc aconsegueix els mateixos resultats que aquest en funcionar com un antidepressiu amb un efecte molt fort. I és que, molts psicòlegs i psiquiatres nord-americans ja ha començat a fer servir Pokémon GO en les seves teràpies.

"Ajuda a les persones fins i tot sense pensar en que ho està fent" , comentava el doctor Grohol. "Això és perquè no veuen Pokémon GO com una eina per millorar el seu estat d'ànim. És un joc! A causa de la forma en què han creat la dinàmica de joc, han aconseguit crear un reforç molt fort perquè la gent surti fora i s'activi " . Així, el Doctor passava a afegir que Pokémon GO resulta un complement ideal a altres tractaments per a la gent amb algun tipus de problema mental, ideal per unir a altres teràpies i ajudar a pujar l'ànim.

Darrera modificació el Dilluns, 18 Juliol 2016 08:44
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre