EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 18 Juliol 2016 18:33

Creix la pobresa i de retruc l'incivisme a Balaguer

Escrit per

 

Més pobres que abans, i carrers més bruts que abans

Creix la pobresa a Balaguer. Veïns de la ciutat afirmen "No ve de nou que els carrers estiguin tant bruts" " Portem demanant la neteja a fons d'aquest espai públic desde fa més de 20 anys ja que perjudica el comerç i genera una sensació de deixadesa i fa poc atractiva la ciutat". També ha crescut l'incivisme notable entre la ciutadania (faltes de respecte i menyspreci cap a certs col·lectius, ètnies, religions i/o orientacions sexuals).

Molta gent ha deixat de sortir per les nits ja que l'ambient que es respira no és com abans. Algunes persones que surten per la nit afirmen que "sense beure no podem disfrutar perquè l'oferta d'oci que tenim a la ciutat és pèssima i de baixa qualitat." Molts d'ells reconeixen estar desinformats i desorientats dels riscos que comporten les drogues.

Com és que la Wai-kiki funciona, i en canvi a Balaguer apenes hi ha moviment?

Els més joves, d'uns 16 anys aproximadament insisteixen que  volen un macrocomplex multiocis on poder anar per conèixer gent i passar-ho bé". Es queixen també que "A Balaguer no hi ha cap sala de jocs, sex-shops, botigues de videojocs o alguna cosa que pugui atreure al jovent".

Fa uns mesos varem publicar una notícia on semblava ser que volien obrir una discoteca. Podem dir que a dia d'avui no hi ha cap inversor a pesar que és una necessitat i podria fer revifar l'economia de la ciutat.

D'altra banda sembla ser obrir-se un nou debat sobre la necessitat d'implantar mecanismes de videovigilància a la capital de la Noguera per evitar casos de petits robatoris o estafes que moltes vegades no es denuncien als Mossos per temor a les represàlies o vergonya.

Els comerciants porten molt temps sense apenes tenir clients, i la crisis segueix a Balaguer. Mentrestant la Generalitat de Catalunya està destinant bona part dels seus recursos econòmics per fer viable una Catalunya independent (sobretot es destinen molts diners en afers exteriors) i llavors no hi ha pressupost per la Llei de Barris que va implantar el govern tripartit fa uns anys amb el govern del socialista Miquel Aguilà, que va poder fer viable la major part de obres urbanístiques de la ciutat gràcies a l'estabilitat econòmica d'aquells temps. 

Tantmateix afegeixen que "no s'està fent prou per la plaça i s'està abandonant" fins a tal punt que "la gent es deprimeix, deixa de consumir o simplement es queda a casa". Segons uns estudis, Una de cada 4 persones de Balaguer tenen un problema de salut mental degut a la forta crisis que estem passant.  Però sempre queda l'esperança que un Balaguer millor és possible...

Darrera modificació el Dilluns, 18 Juliol 2016 19:24
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER