EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 21 Juliol 2016 16:36

El parc temàtic dels barrufets: una inversió rentable que costaria uns 47 M d'euros

Escrit per

Els Barrufets viuran al nou parc municipal d’oci familiar que l’Ajuntament de Lleida ha projectat per recuperar i rellançar les Basses. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, -juntament amb el cap de l’oposició, Joan Ramon Zaballos- van anunciar al 2014 un acord amb l’empresa International Merchandising, Promotion & Services (IMPS), que gestiona els drets dels personatges, per crear a l’antic complex de piscines municipals un parc familiar d’esbarjo dedicat als Barrufets. La Paeria n’ha aconseguit els drets en el marc d’un projecte conjunt entre l’Ajuntament i la Generalitat, i l’equip de govern municipal amb el primer partit de l’oposició. Aquest acord es va dur a terme mitjançant Biplano Licensing, empresa catalana que gestiona la llicència dels Barrufets a Ibèria des de fa més de 10 anys.

A la presentació del projecte ha assistit Véronique Culliford, presidenta i directora executiva d’IMPS i filla del dibuixant belga Pierre Culliford “Peyo”, qui va crear els personatges el 1958.

Les Basses seran el primer parc d’oci familiar d’Europa dedicat als Barrufets. L’Ajuntament de Lleida aposta per convertir aquest recinte en un espai d’esbarjo d’acord amb els interessos, necessitats i usos del s. XXI, perquè sigui un espai de trobada infantil de referència a Catalunya en clau local, nacional i internacional.

El públic objectiu seran famílies amb nens i nenes d’entre 2 i 12 anys, escoles, esplais i altres organitzacions. El parc es planteja com un espai de trobada atractiu per compartir estones de lleure, de diversió i de tranquil·litat, amb un pes important dels següents valors: amor a la natura i al medi ambient, diversió en un ambient sostenible, respecte i tolerància, i optimisme i confiança en el futur.

El projecte per a les Basses que presenta l’Ajuntament de Lleida comprèn un espai de 9 hectàrees de les 27 hectàrees que té el parc. S’estructura al voltant de diferents serveis i activitats: parc d’oci familiar, hotel familiar, zona de càmping, caravàning i bungalows, estadi d’atletisme, zona comercial i xarxa de vialitat i accessibilitat. Les Basses mantindran el seu caràcter de parc públic municipal i la majoria de l’espai serà d’accés lliure. Les Basses seran sempre propietat municipal.

El parc d’oci familiar comportarà la creació d’uns 200 llocs de treball. El primer any de funcionament es preveu que pot generar 7 milions d’euros d’ingressos directes i 7’5 milions d’euros en ingressos induïts. Una inversió clarament rentable per a possibles inversors que vulguin convertir Lleida en un atractiu turístic de qualitat.

Amb la seva posada en marxa, Lleida es posiciona com a referència en l’àmbit de l’oci a Catalunya i contribueix a reforçar la marca turística Lleida-Pirineus. Així mateix, la ciutat aprofita la potència de la marca “Els Barrufets” de dimensió mundial, dins d’un projecte tangible, visible, sostenible i socialment responsable, que cobreix una necessitat real de mercat.

La iniciativa representa una tremenda oportunitat de negoci per a inversors privats. L’Ajuntament de Lleida cedirà als inversors, mitjançant els procediments legals de contractació, el dret d’ús en règim de concessió.

Estudis de mercat situen els Barrufets com els personatges animats més coneguts, amb un índex del 99’9 %, per davant d’altres com Scooby Doo (98’5 %), Garfield (94’8%), els Picapedra (93’5%) o Playmobil (88’9%). Els Barrufets són les figures més indicades per a un parc infantil segons el 69’9 % dels enquestats espanyols, el 58’4 % dels francesos, el 79’6 % dels russos i el 65’7 % dels britànics.

El projecte compta amb el suport de la Generalitat i, de fet, fonts consultades per aquest diari expliquen que no s’han trobat inversors interessats a invertir en un parc temàtic d’aquestes dimensions a Lleida però que no ho descarten. Recordem que és una promesa de Àngel Ros i CiU desde fa molt de temps.  La ciutat té uns 150.000 habitants i la província en té 438.0000. Segons els estudis realitzats, el parc temàtic necessitaria una afluència de 300.000 persones anuals per ser rendible. I justament això és el que li fa falta a Lleida. Els sectors favorables a la creació del nou parc apunten que "aportaria turisme familiar de qualitat, faria fort l'Aeroport d'Alguaire, la Llotja i les instal·lacions creades pel govern municipal, optimitzant la ciutat de Lleida com mai s'ha fet"

 

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER