Oficial ®
Diumenge, 24 Juliol 2016 13:35

Els veïns mostren la seva satisfacció per l’increment de freqüències del tren de Lleida-Balaguer-La Pobla de Segur

Escrit per

El nou tren de la Pobla de Segur s'ha inaugurat aquest matí i demà, dilluns, començarà a funcionar. Ho fa amb dos mesos i mig de retard respecte de la data prevista i després que els habitants de la zona fa anys que reclamen que la línia tingui millors combois, més ràpids i amb més freqüència de pas. Ara això serà una realitat.

Els nous trens tenen capacitat per a 200 passatgers i estan equipats amb wifi, i, a més, milloraran les connexions amb les línies d'autobusos i amb l'AVE. A aquestes millores en confort s'hi afegeix que els bitllets seran més barats perquè tindran integració tarifària.

Per fi han arribat

Els nous combois els va posar la Generalitat després d'obtenir la competència en la gestió i infraestructures de la línia, però el govern espanyol encara no els havia homologat perquè poguessin circular pel tram de la via que passa per Lleida i que és de competència estatal.

L'Advocacia de l'Estat va reclamar a la Generalitat una homologació addicional dels trens només una setmana abans de la data prevista per a la inauguració, el 30 d'abril. L'executiu català i ADIF havien estat negociant que aquesta infraestructura entraria en funcionament d'acord amb els paràmetres del decret de traspàs de la línia, però la reclamació de l'advocat de l'Estat va demorar més de dos mesos l'entrada en funcionament del tren.

Entre Lleida i Balaguer (Noguera), l’oferta ferroviària passarà de les 4 expedicions per sentit actuals a les 10, entre les 5.25 hores i les 22.25 hores (divendres fins a les 22.55 hores). Sumant les comunicacions en autobús, les dues ciutats estaran connectades amb transport públic amb 52 expedicions diàries, 27 d’anada i 25 de tornada.
 
Els veïns de Balaguer mostren la seva satisfacció per l’increment de freqüències entre Balaguer i Lleida. 
 
 
El Conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya amb els mitjans de comunicació lleidatans.
 
 
 
 
Les autoritats es mostraven molt alegres per la posada en marxa de la línia.
 

L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal ha explicat als mitjans la seva emoció com alcalde: “El viatge que hem fet ha estat espectacular”  i ha afirmat que aquest tren no només té atractiu turístic sinó que és un tren de rodalies

 
Darrera modificació el Diumenge, 24 Juliol 2016 13:56
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre