EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 04 Agost 2016 18:54

El sector assegurador tanca el 2015 amb 752 milions d'euros en primes intermediades

Escrit per
Font:Generalitat de Catalunya i Acierto.com Font:Generalitat de Catalunya i Acierto.com
Els 588 corredors d’assegurances i els 103 agents d’assegurances vinculats, que han presentat la documentació estadística i comptable corresponent a l’exercici 2015, van generar un volum total conjunt de negoci de 752,4 milions d’euros (689,7 milions d’euros i 62,7 milions, respectivament). Una xifra que representa un decrement del 0,40%, respecte l’any anterior. “Aquestes dades demostren que el sector de la distribució d’assegurances català, malgrat la recessió, ha estat capaç de mantenir durant tres exercicis consecutius la seva capacitat de facturació a nivells superiors al 2012”, assegura Xavier Erbàs, Subdirector General d'Entitats de Crèdit, Asseguradores i Mediadors de la Generalitat de Catalunya. Per a Erbàs, el secret està en què la majoria del sector està format per petites i mitjanes empreses que tant per la seva dimensió com pel seu comportament “inercial”, “poden adaptar-se amb més facilitat a les circumstàncies i canvis de l’entorn”.  
 
Aquesta són algunes de les principals conclusions de les dades de la Documentació Estadística i Comptable (DEC) del sector assegurador que cada any realitza la direcció general de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat de Catalunya. Aquest detall, que ofereix una radiografia de l’evolució interanual de la distribució en el mercat català de les assegurances privades, s’elabora a partir de les dades que cada any fan arribar, per via telemàtica, els corredors d’assegurances i els agents d’assegurances vinculats a través de l’Oficina Virtual de Mediadors d’Assegurances (MEDC@T). Aquesta oficina on line es va crear l’any 2006 amb l’objectiu de facilitar als mediadors d’assegurances, sota la supervisió de la Generalitat, la remissió de la informació de la seva activitat anual i l’acreditació dels requisits per al manteniment de la seva inscripció, la qual, en un exercici de responsabilitat social corporativa, retorna ara al sector.
 
L’anàlisi de les dades posa de manifest un comportament marcadament diferenciat de l’evolució de les carteres entre les dues tipologies de mediadors. Així, mentre els corredors d’assegurances han disminuït la seva cartera -0,93% en Vida i en No Vida, els agents d’assegurances vinculats l’han augmentada en un 5,81%.
 
Si s’analitza la variació interanual de la cartera dels mediadors d’assegurances s’observa que la crisi econòmica ha incidit en la disminució del ram de vida en un
-15,02%, mentre no vida creix un 2.93%.
 
També destaca el creixement de les assegurances de transports en un 43,41% i accidents en un 16%. A més, es manté la tendència a l’alça d’anys anteriors en assistència sanitària en un 7,96%; decessos en un 28,56%; o caució en un 78,17%.
 
D’altra banda, disminueix l’activitat en responsabilitat civil (-15,55%); en assegurances agràries combinades (-11,47%); en assegurances de crèdit (-8,78%) i en incendis i béns naturals (-7,03%).
 
Pel que fa als rams de No Vida, destaca una major diversificació de la cartera. Autos encapçala la llista amb un 35,97%, però lluny però del nivell de concentració assolit l’any 2008 (42,55%). En segon lloc se situa assistència sanitària (12,95%);  multirisc de la llar (9,83%); responsabilitat civil (7,88%); i multirisc industrial (6,71%).
 
Un sector que genera ocupació: 3.409 persones
 
Les empreses de mediació inscrites a la Generalitat proporcionen ocupació a 3.409 persones, el 45,94% de les quals són dones. A més, aquestes companyies també proporcionen 64.031,10 hores de formació al seu personal amb una inversió de 309.968,96€.
 
La majoria d’aquestes empreses tenen concertats contractes de distribució amb un ventall d’entre 7 i 15 entitats asseguradores i situen la seva facturació en un màxim de 3 milions d’euros.
 
La informació detallada és disponible al web del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda als enllaços següents:
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER