Oficial ®
Dilluns, 22 Agost 2016 17:42

Els somnis de vegades es fan realitat

Escrit per

Jordi Carbonell ha estat una de les figures cabdals en el camí de lluita per la llibertat i la independència de Catalunya. El 1992 va ingressar a ERC, que va presidir des de 1996 a 2004. I des d’aleshores, com a expresident, era conseller nacional vitalici. 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat el seu condol i el del Govern pel traspàs avui del polític i filòleg Jordi Carbonell, un “home de país, ferm, insubornable, digne i mestre”, ha dit, i del qual ha assegurat “seguirem el seu somni”.
 
El cap de l’Executiu ha transmès aquest missatge com a reconeixement a la figura de Jordi Carbonell, símbol del catalanisme polític i cultural i un referent de la lluita antifranquista en aquest país.
 
Mort als 92 anys, Carbonell va ser president d’ERC des de l’any 1996 i fins al 2004. En la seva faceta com a filòleg destaca la seva participació en la Gran Enciclopèdia de Catalunya, de la qual va ser el director dels quatre primers volums.
 
Entre els nombrosos reconeixements a la seva figura hi ha la Creu de Sant Jordi (1984);la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (2001) i la Medalla d'honor de Barcelona (2002).


També desde Esquerra Republicana i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha volgut retre homenatge a Carbonell amb unes paraules a Twitter. ‘Humanista, erudit, republicà, d'esquerres... Alguns dels mots que defineixen l'estimat Jordi Carbonell. Descansa en pau', ha manifestat el president republicà. ‘Bon viatge als guerrers q al seu poble són fidels. També per tu, ho farem!’, ha afegit Junqueras.  

 
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

Articles relacionats (per etiqueta)

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre