Oficial ®
Dijous, 25 Agost 2016 18:20

La qüestió de confiança del proper 28 de setembre anirà lligada a l’aprovació dels pressupostos del 2017

Escrit per
En una entrevista al programa Migdia al dia de TV3, Junqueras ha recordat que “la qüestió de confiança es produeix perquè va haver una negativa al debat parlamentari dels pressupostos del 2016”“Quin sentit tindria aprovar ara la qüestió de confiança per després tornar-ho a encallar tot? Com a mínim, ha de quedar garantida la possibilitat d’un debat parlamentari franc, transparent i obert a tothom, en el que puguem decidir quines són les partides pressupostàries més adequades per assumir les responsabilitats que tenim”, ha remarcat. El vicepresident també ha ratificat el compromís del Govern amb el full de ruta cap a la independència i ha subratllat la “voluntat d’entesa” amb tots els espais polítics “de cara a garantir que els ciutadans de Catalunya decideixin el seu futur”.
 
Situació de les finances
 
El màxim responsable de les finances catalanes ha avançat que el nivell de compliment de l’objectiu de dèficit del 2016 “serà millor que el de l’any anterior”, en part pels efectes de la pròrroga pressupostària. També ha destacat la millora de la tresoreria de la Generalitat, “que ha permès que tant els proveïdors com els ajuntaments hagin notat una millora”. Oriol Junqueras ha incidit en què, malgrat les incerteses de l’entorn internacional, “l’economia catalana respon especialment bé”, amb un creixement del PIB el 2015 que duplica la mitjana de la zona euro, “un bon comportament de les exportacions i el turisme i un molt bon comportament de la inversió estrangera”.
 
Preguntat sobre el model català d’immersió lingüística arran de les negociacions entre el PP i C’s per la governabilitat de l’Estat espanyol, Junqueras ha subratllat que el fet que “dos partits polítics que en les darreres eleccions generals a Catalunya van quedar cinquè i sisè respectivament pretenguin decidir sobre el futur de Catalunya és la millor demostració de l’actitud de menyspreu sistemàtic que tenen determinats partits davant la voluntat democràtica dels catalans”. El vicepresident ha recordat que Catalunya té competències exclusives en l’àmbit de l’ensenyament i ha defensat que el model d’immersió actual garanteix un coneixement de la llengua espanyola per part dels alumnes catalans “que està per sobre de la mitjana del coneixement de llengua espanyola que tenen els alumnes de l’estat espanyol”.
 
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre