Oficial ®
Dimarts, 20 Setembre 2016 12:55

Conseller Baiget : "L'ocupació ha de créixer en quantitat, però sobretot en qualitat"

Escrit per
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha insistit aquest matí en la conferència que ha pronunciat en el Fòrum Empresarial del Llobregat en què “l’ocupació ha de créixer en quantitat, però sobretot en qualitat” i ha animat a treballar per “fer que l’ocupació sigui millor”. En la seva intervenció, el conseller ha recordat que “els principals indicadors ja ens diuen que estem en recuperació però hem de consolidar-la”.
 
En aquest sentit, Baiget ha explicat que s’ha reduït el tancament d’empreses i s’han creat més que mai i ha assegurat que “les empreses venen a Catalunya no perquè els sous siguin baixos sinó perquè hi ha formació, qualitat de vida i som la porta per entrar a Europa”.
 
Per aconseguir aquesta consolidació, el titular d’Empresa i Coneixement ha animat a“aprofitar l’actual conjuntura en la qual tothom defensa la indústria per impulsar-la”. Preguntat per la indústria 4.0, ha recordat que aquesta és una de les línies de treball dels sis grups del Pacte Nacional per la Industria i ha indicat que per fer front a aquest repte estem ben posicionats. “És una línia estratègica de futur però haurem de vetllar per poder requalificar els actuals treballadors de la indústria”, ha conclòs.
 
Pel que fa al turisme, un dels pilars de la recuperació, Baiget ha explicat que el turisme “no és deslocalitza”  i ha afirmat que “en aquests darrers anys ens ha servit per minvar els efectes de la crisi econòmica”.
 
Preguntat sobre la situació política a Catalunya i a l’Estat espanyol el conseller ha dit que “la confiança s’ha de traduir en tenir pressupostos per l’any vinent”.També ha explicat que el Govern espanyol diu que “ens estima molt, tant que baixa la inversió cap a Catalunya i la que té prevista no l’executa”“El diàleg amb l’Estat és permanent però ha de ser sincer”, ha dit.
 
El conseller ha participat en aquesta trobada empresarial acompanyat pel primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Fran Belver, i pel president del Fòrum, Manuel Rosillo.
 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre