EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 22 Setembre 2016 07:17

Per què la separació de Jolie i Pitt és notícia mundial?

Escrit per
People.com People.com

La parella d’actors que no necessiten presentació, Angelina Jolie i Brad Pitt, han decidit separar-se. I tots els mitjans de comunicació d’arreu del món, no només els sensacionalistes, se n’estan fent ressò. Són portada dels diaris, tema central de les tertúlies de ràdio i televisió, motiu de conversa al carrer... I ja estan circulant un quants memes a les xarxes socials, sobretot de l’actriu Jennifer Aniston, a qui Pitt va deixar per Jolie, alegrant-se de la notícia. Com un tema, aparentment tan banal i personal, pot acaparar tota l’atenció mediàtica internacional? Els professors de la UOC Ferran Lalueza, expert en Comunicació, iFrancesc Núñez, expert en sociologia de les emocions, analitzen el fenomen.Segons Lalueza, l’extraordinària repercussió d’aquesta ruptura sentimental es deu a la confluència de sis factors:

  1. Tots dos són molt, però que molt famosos. Ocupen una posició privilegiada dins de l'star system més potent del món, el de Hollywood, i són coneguts arreu. Cadascun d'ells per separat ja suscita un gran interès mediàtic, però tot allò que els afecta conjuntament multiplica exponencialment aquest interès.

 

  1. Les notícies negatives sempre generen més atenció que les positives. Una ruptura matrimonial és una mala notícia perquè comporta el fracàs d'un projecte vital i la deconstrucció d'una estructura familiar. I el fet és que les males notícies funcionen molt millor com a notícia que les bones. Des d'un punt de vista mediàtic, tendim a interessar-nos més pels fracassos que pels èxits.

 

  1. La ruptura era una notícia llargament esperada en el sentit que fa anys que circulaven rumors sobre els problemes de la parella i, en més d'una ocasió, fins i tot ja s'havia anunciat una suposada separació. Ara que constatem que va de debò, “ens aboquem a difondre i comentar la notícia amb tota l'energia acumulada durant aquesta mena de coitus interruptus perllongat dels darrers anys”

 

  1. Pitt i Jolie són dos triomfadors: milionaris, atractius, famosos, poderosos, amb talent... Quan alguna cosa els va malament, doncs, és com si s'obrís la veda per poder-los criticar o simplement per burlar-se'n. Si fossin dos pobres desgraciats, quedaria molt lleig riure-se'n però, en el seu cas, fer-hi broma està permès i tothom s'hi atreveix. Les gran estrelles dels late shows d’Estats Units, per exemple, n'han fet molta sang.

 

  1. La presència exagerada de Brangelina (fruit del binomi entre els dos noms) tant als mitjans de comunicació convencionals com als social media ha estat una constant des que es va constituir la parella. És lògic, doncs, que l'anunci de la ruptura hagi aguditzat aquest fenomen portant-lo a l'extrem.

 

 1. La notícia inclou nombrosos elements que conviden a l'especulació (com es repartiran la seva fortuna, què passarà amb els fills propis i adoptats...). Això sempre nodreix la rumorologia i multiplica els comentaris generats.

Per la seva banda, Núñez destaca que, com a star system que són, “tenen la capacitat d’exercir poder en els espais de la vida privada de les persones”. Alhora que, com a celebritats, “són productes de consum” que concentren “la mirada de molts”. A diferència del que passava al segle XIX, en què “un pocs controlaven a tots” –diu Núñez, “ara uns pocs són mirats per molts que els imiten o els volen imitar iser com ells”.A més, destaca que vivim en una cultura de la individualitat, en què es valora molt “l’individu i la seva autenticitat”.Tot i així, el sociòleg de la UOC manifesta que “el poder de l’start system no és important pel poder que exerceixen les celebritats (que són efímeres), sinó en el conjunt en tant que “sistema”.

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER