EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dilluns, 26 Setembre 2016 13:01

La Diputació de Lleida va bé i destina milions de euros a la sanitat pública del territori

Escrit per

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres el conveni de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut, el Servei Català de la Salut i la Diputació de Lleida, mitjançant el qual la corporació lleidatana finançarà l’equipament de l’UCI de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Això suposa una inversió plurianual per part de la corporació d’1.582.517 euros. Aquest any, la Diputació de Lleida aportarà 1.001.729 euros i l’any 2017, 580.788 euros.

Aquesta inversió en Salut Pública se suma a l’aposta per la recerca i la investigació que fa la Diputació de Lleida i que es materialitza en l’aportació de 279.300 euros per a les 10 les beques de promoció de la recerca en salut conegudes com beques PostMIR 2016.

Aquest divendres el ple ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i el Servei Català de la Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida, a través d’aquestes beques.

Com a novetat d’enguany la convocatòria, a més de dirigir-se a professionals que han acabat l’etapa d’especialització en alguns dels centres sanitaris de Lleida, també s’ha obert a estudiants predoctorals en ciències de la salut de la Universitat de Lleida.

Pel que fa a l’àmbit de Serveis Tècnics, el ple ha donat llum verda a l’Addenda al Conveni signat el 21 d’octubre de 2010 entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la Diputació de Lleida, referent al procés de traspàs de determinades carreteres comarcals i locals.

Aquesta addenda suposa el reconeixement de deute per part del Departament d’Economia de la Generalitat dels 7 milions d’euros que quedaven pendents d’un total de 20 milions d’euros compromesos pel Govern per realitzar les obres de les carreteres en procés de traspàs.

“En aquest conveni es planteja clarament el reconeixement d’aquest deute que falta per arribar a la totalitat per part de la Generalitat,  motiu pel qual nosaltres tanquem el conveni tècnicament i també econòmicament”.

Moció per fer front a l’estigma del VIH

En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat una moció consensuada per tots els grups per fer front a l’estigma i la discriminació relacionades a l’epidèmia del VIH/Sida.

Els acords aprovats s’adrecen a impulsar conjuntament amb el Govern de la Generalitat el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH, així com a tenir presents les necessitats de les persones que viuen amb el VIH en els serveis oferts a nivell municipal perquè no es produeixin situacions de discriminació i la col·laboració de la Diputació de Lleida amb les entitats que treballen en l’àmbit de la sida a Catalunya, entre altres actuacions.

Debat sobre el Consorci de Normalització Lingüística

D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat que “tots els ens que formen part del Consorci per a la Normalització Lingüística han de discutir i avaluar per veure cap a on s’encaren les coses d’aquí endavant”.

Reñé ha fet aquestes declaracions en referència a la a moció presentada pel grup polític de la CUP-PA, sobre la presidència del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Lleida.

El president de la Diputacio de Lleida ha afirmat que “per mi el menys substancial en aquest moment és qui presideix i qui dirigeix el Consorci, per mi el que és substancial és la feina que ha de fer el Consorci i aquí la Diputació sí que intervindrà”.

Altres punts aprovats

Durant el ple s’ha donat compte del període mig de pagament global de la corporació del mes de juliol de 2016, que ha estat de 3,44 dies a comptar a partir dels 30 dies i s’ha aprovat el compte general de l’exercici 2015 de la Diputació de Lleida, dels seus organismes autònoms i de diversos consorcis.

També s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i la federació ALLEM, mitjançant l qual la institució aporta 160.000 euros (75.000 destinats a subvencionar activitats de la federació i 85.000 euros destinats a les activitats dels membres de la Federació ALLEM).

El ple ha donat llum verda a la modificació del Conveni específic de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut i la Diputació de Lleida, per a l’actualització d’infraestructures sanitàries, signat el juliol de 2012 i  a l’aprovació del conveni de cessió d’us a precari, per part de la Diputació de Lleida, a l’Associació La Torxa, d’una porció de terreny al Complex de La Caparrella, per a ser utilitzada com a pista de futbol sala.

Finalment, s’ha aprovat la pròrroga durant dos anys més del conveni de col•laboració entre el Parlament i les diputacions catalanes per a la projecció  institucional del Parlament a l’àmbit educatiu i universitari.

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER