EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 08 Octubre 2016 19:21

Àngel Ros i el conseller Toni Comín es comprometen fermament a aportar solucions amb immediatesa en l'àmbit de la salut mental

Escrit per

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha reafirmat el compromís de la Paeria amb els problemes de la salut dels ciutadans i ha manifestat, que malgrat no tenir competències en l’àmbit sanitari, se senten responsables.

El paer en cap ha fet aquestes declaracions durant la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que s’ha realitzat avui a la Seu Vella, aplegant a representants de més de 60 entitats catalanes que treballen en aquest àmbit sanitari.L’alcalde, que ha assenyalat la necessitat de treballar amb transversalitat, perquè les solucions no es troben només un sol sector, sinó que n’estan implicats altres, com l’assistencial, el preventiu, el laboral i el pedagògic, ha implicat la participació dels consistoris. “Aquesta transversalitat ens fa encara més responsables.

Responsables de facilitar a les Administracions competents en l’àmbit de la Salut, que tinguin les infraestructures necessàries per poder atendre; col·laboració amb el Departament de Benestar i Afers Socials en l’àmbit dels serveis bàsics d’atenció social, en el qual els ajuntaments en som una peça bàsica en el país, i col·laboració en el terreny educatiu de la prevenció. Els ajuntaments hem de ser una peça més en la solució dels problemes”, ha dit. Tall de veu A. Ros 1.Ros ha recordat que a Lleida, en l’àmbit assistencial, aviat serà una realitat el nou centre de Sant Joan de Déu, però també ha demanat a les entitats associades a Salut Mental de Catalunya que segueixin reivindicant els equipaments i l’assistència mèdica i social necessaris, i que no defalleixin. “Catalunya es caracteritza per tenir una societat civil forta, capaç de reivindicar a qui té la responsabilitat en les administracions i governs allò que és just per aquesta societat, que s’articula i constitueix en una xarxa que dóna força al nostre país”, I és que segons l’alcalde, “la força del nostre país és la força de la seva societat civil”. Tall de veu A. Ros 2El Baluart de la Reina de la Seu Vella ha estat l’escenari on s’han desenvolupat els principals actes del Dia Mundial de la Salut Mental, que enguany ha tingut com a lema “Prevenció, la clau de l’equilibri”.L’acte, que ha estat presidit pel conseller de Salut, Antoni Comín, ha tingut com a conductors els periodistes Lluís Caelles i Txe Arana, que han llegit el manifest de la diada, així com la participació especial de la cantant Lorena.

El manifest, que du el lema de la diada, destaca “la prevenció i promoció en salut mental com a elements fonamentals per prevenir a temps i detectar millor i amb rapidesa les situacions”, perquè encara s’actua massa tard, “quan les dificultats s’han agreujat i ja fa temps que provoquen malestar i patiment”. Tot això és fruit de manca de recursos i suports adequats “en salut, educació, habitatge, ocupació i en tots els àmbits de la vida”.Segons el manifest, tenim un deute històric com a país amb la salut mental, “que cal resoldre amb celeritat i valentia”. Després d’enumerar la llista de temes assistencial i preventius a resoldre, el text afirma que la persona “ha de ser l’eix i la recuperació, la fita a assolir”, per tot seguit donar pas a les reivindicacions d’un impuls al Pla Integral de Salut Mental, la revisió del copagament, un major reconeixement per la xarxa associativa, entre altres assumptes.El conseller Comín ha tancat l’acte oficial anunciant que en els propers pressupostos hi haurà la inversió més gran que mai s’ha fet en el Departament en matèria de Salut Mental.La diada també ha comptat amb la participació del Ball de la Moixiganga del Sícoris Club i del Ball dels Cavallets de Lleida, que han anat rebent als assistents a l’acte a la porta del Pont Llevadís, així com del grup de circ Trapetelando. Després del dinar popular, hi ha hagut l’actuació musical de Ruta 66, amb el qual s’ha clos la jornada.

Cal recordar que els problemes de salut mental són problemes que es podrien curar si l'administració i les elits hi destinessin una partida pressupostària alta pel que fa a la investigació, per la qual cosa no hi haurien ingressos hospitalaris per aquesta causa. 

 

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER