Oficial ®
Dijous, 13 Octubre 2016 11:57

El Servei d’Endocrinologia de l’Hospital Arnau participa en el 52è Congrés de la Societat Europea per a l’Estudi de la Diabetis

Escrit per

En el marc del 52è Congrés de la Societat Europea per a l’Estudi de la Diabetis (EASD), el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, juntament amb la Unitat de Detecció i Tractament en Malalties Atertrombòtiques (UDETMA), va presentar una comunicació oral de la mà de la doctora Carolina López. La comunicació es pot veure a l’enllaç següent:  bit.ly/2eb83dP

L’estudi presentat avalua la prevalença d’aterosclerosi subclínica en pacients amb diabetis tipus LADA (Late Autoinmune Diabetes of the Adult). Es tracta d’un tipus de diabetis que es troba enmig de la del  tipus 1 i la del  tipus 2, en què  es basa una part de la recerca.

A més, el Servei d’Endocrinologia també va presentar dos estudis més en col·laboració amb el Servei de Pneumologia sobre l’avaluació de l’afectació a nivell pulmonat a causa de la diabetis mellitus tipus 2.

A la reunió anual de l'EASD, es discuteixen les novetats més rellevants en totes les línies d'investigació clínica i bàsica sobre la diabetis. Investigadors de tot el món, procedents d'institucions acadèmiques i la indústria farmacèutica, van presentar els nous avenços en camps com l’epidemiologia, la prevenció, l’educació terapèutica, l’organització sanitària, la investigació bàsica i la recerca clínica. Es tracta d'un congrés molt significatiu per a la diabetis.

Es calcula que la diabetis afecta més de sis milions i mig de persones a l’Estat, i  prop d'un milió de persones a Catalunya. La malaltia i les seves complicacions, incloent-hi: cardiopaties, ceguesa i deteriorament dels ronyons i del sistema nerviós, estan adquirint unes proporcions epidèmiques i generant un gran cost social i econòmic. Per això, la diabetis és una malaltia que requereix una gran atenció de la comunitat científica així com també de la societat i dels seus representants polítics.

 

Darrera modificació el Dijous, 13 Octubre 2016 12:00

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre