Oficial ®
Dijous, 13 Octubre 2016 12:04

Montoliu de Lleida i Sudanell organitzen la 1a Marxa de Tardor del Baix Set

Escrit per

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la primera Marxa de Tardor del Baix Set Sudanell i Montoliu, que tindrà lloc el proper diumenge 23 d’octubre. Aquesta marxa no competitiva, de ritme lliure, i oberta a caminants i corredors està inclosa en el projecte Marxa.cat que persegueix els següents objectius: promoure la pràctica saludable de l’esport i els hàbits saludables en l’alimentació així com afavorir el coneixement i respecte de l’entorn.

Aquesta marxa està organitzada pels ajuntaments de Montoliu de Lleida i de Sudanell, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. Aquest dimarts s’ha presentat en roda de premsa, comptant amb la participació del diputat provincial, Paco Cerdà; de l’alcalde de Montoliu de Lleida, Daniel Farré; de l’alcalde de Sudanell, Josep Maria Sanjuan; del regidor d’Urbanisme i Territori de l’Ajuntament de Montoliu i coordinador de la marxa, Josep Ramon Mòdol, i del regidor de Sudanell, Lluís Bautista.

El diputat provincial Paco Cerdà ha manifestat el suport de la Diputació de Lleida a aquestes marxes que ajuden a donar a conèixer el territori, de manera lúdica i familiar, alhora que atrauen molta gent i promouen turísticament els pobles i el seu entorn natural. En aquest mateix sentit, l’alcalde de Montoliu, Daniel Farré, ha afirmat que els pobles de Montoliu i Sudanell estan entusiasmats amb aquesta marxa, ja que serà un dia de festa, per fer salut. També ha agraït el suport rebut per part de la Diputació de Lleida.

L’organitzador de la marxa, Josep Ramon Mòdol, ha explicat que tant la sortida com l’arribada és a Montoliu de Lleida amb tres recorreguts possibles: la Ruta Esplugabous, de 6,3 km; la Ruta Cigonya, de 10,9 km, i la Ruta Milà Negre, de 23,5 km. Les característiques pròpies de l’entorn per on transcorre la marxa es coneix com a Baix Set perquè durant la ruta els atletes recorreran en sentit ascendent bona part del tram final de la vall del riu Set, un riu que naix a la Serra de la Llena, a tocar de l’ermita de Sant Miquel de la Tosca, i desemboca al Segre, dins del terme de Sudanell.

Com a novetat de darrera hora, s’ha incorporat una variant inicial en el recorregut per aquelles persones amb mobilitat reduïda.

Durant el recorregut es distingeixen clarament dues tipologies de paisatge diferenciades. D’una banda, trobem el paisatge fluvial del Segre, amb els boscos de ribera associats als marges del riu i dels seus afluents. I, d’altra banda, els Secans d’Utxesa, que ocupa les terrasses altes, altiplans i tossals que se situen per sobre de la zona regada tradicionalment, antigament ocupada per conreus de secà, cereals (blat i ordi), ametllers i oliveres.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre