EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 18 Octubre 2016 19:01

El Govern destinarà 3 milions d’euros a programes realitzats per entitats socials i ens locals

Escrit per
El Govern ha anunciat una bateria de mesures per pal·liar els efectes de l’hivern en les persones en risc de pobresa i emergència social. Entre les actuacions l’Executiu, a través dels Departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Empresa i Coneixement,  ha acordat destinar  5 milions d’euros suplementaris per lluitar contra la pobresa energètica aquest hivern 2016.
 
Aquesta aportació extraordinària té com a objectiu "apaivagar el patiment i pal·liar els efectes de l'hivern" en aquelles persones especialment vulnerables, sense perdre de vista que el Govern també vol "incidir en les causes" i fer "polítiques transformadores"perquè, segons ha destacat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, "lluitar contra la pobresa és lluitar per la dignitat dels drets de les persones".  
 
Per aquest motiu, el Govern també posarà en marxa l’estratègia catalana de sensellarisme per atendre el col·lectiu de persones sense sostre; millorarà els programes d’ocupabilitat en persones en atur de llarga durada; incidirà en els programes de suport a les famílies en risc de pobresa i destinarà 3 milions d’euros a programes realitzats per entitats socials i ens locals.
 
Pobresa energètica
 
Un dia després de la celebració del Dia internacional contra la pobresa, el Govern ha alertat que, malgrat que la taxa de risc de pobresa a Catalunya va disminuint els últims anys, un dels àmbits en què no s’ha notat cap millora, sinó que s’hi produeixen pitjors registres, és en la població que viu en llars afectades per la pobresa energètica. Mentre al 2009 hi havia un 5,1% de la població en llars amb pobresa energètica, al 2015 aquesta proporció ha augmentat fins al 8,7%.
 
En aquest mateix sentit, el Govern treballa perquè el pressupost del 2017 contingui recursos per tal de desenvolupar nous programes de treball social i comunitari, des de la proximitat i en col·laboració amb les entitats socials, per incidir en la formació, en el consum energètic eficient i en la detecció de situacions de pobresa energètica que avui encara no es manifesten amb els mecanismes vigents, i que afecten sobretot famílies amb fills a càrrec.
 
L’Executiu ha acordat que l’aportació de 5 milions d'euros suplementaris es farà a través d’addendes al contracte programa amb els ens locals, de forma que els equips bàsics d’atenció social disposaran de més recursos en concepte d’ajuts d’urgència social per afrontar la manca de capacitat de pagament de les famílies amb infants que viuen en llars amb pobresa energètica.
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER