Oficial ®
Diumenge, 23 Octubre 2016 13:10

La província de Lleida suspèn amb serveis de pisos amb suport

Escrit per

Les llars amb suport són habitatges on viuen tres o quatre persones amb un suport extern eventual. Generalment, són pisos integrats en una comunitat de propietaris que acullen persones amb malaltia mental que gaudeixen d'un bon nivell d'autonomia i que necessiten suport extern en el procés d'inclusió social.

Tenen per objecte facilitar un entorn substitutiu a la llar adequat i adaptat a les necessitats d'assistència de la persona que permeti potenciar l'autonomia personal i social, afavorint la integració a la vida comunitària.

Aquestes persones viuen amb la supervisió i el suport d'un equip professional que treballa per la seva plena integració a l'entorn comunitari normalitzat. El servei de llar amb suport, constitueix, per tant, un recurs intermedi entre les llars residència i la vida autònoma.

L'accés a la llar amb suport es tramita mitjançant el programa d'ajuts per a l'accés als habitatges amb serveis comuns. L'usuari o usuària participa en el cost del servei mitjançant una aportació econòmica que s'estableix en funció de la naturalesa del cost de referència i el seu nivell de renda.

El servei de llar amb suport pot tenir caràcter temporal o permanent. 

La despesa municipal en matèria d’habitatge s’incrementa amb aquest pla un 77% de mitjana anual respecte al període 2008-2015, durant el qual la inversió total del pla va ser de 756 milions d’euros. Segons el comportament d’altres actors públics i privats, la despesa associada a aquest pla pot arribar als 2.973,2 milions d’euros. En tot cas, amb l’aportació de la Generalitat al Consorci de l’Habitatge de Barcelona, la despesa s’apropa als 2.000 milions d’euros. Una part important d’aquests diners es destinaran a ajudes per pagar el lloguer i a la rehabilitació del parc d’habitatges.

A més, s’accelera el ritme de construcció d’edificis nous per al lloguer social per passar de produir 200 nous habitatges anuals a 1.000. L’objectiu final del pla és construir, al llarg d’aquests deu anys, un total de 8.854 pisos, el 80% dels quals es destinaran al lloguer. Gràcies a la construcció d’aquests habitatges, es preveu que es crearan 29.000 llocs de treball.

Per tal d’atendre les persones més vulnerables, s’aposta per la mediació en cas d’impagament i sancions als grans tenidors si no ofereixen una alternativa d’habitatge i garantia de reallotjament. Un altre col·lectiu que cal cuidar és la gent gran, que es preveu que augmentarà. Caldrà adaptar la ciutat, en general, i l’habitatge, en particular.

Pel que fa a la rehabilitació, a més d’incrementar els ajuts tant per a l’exterior com per a l’interior dels edificis, s’elaborarà un mapa de les condicions dels habitatges.

Una altra de les preocupacions és la diferència d’accés a l’habitatge per barris. Es farà una radiografia de cada districte i s’atendran les necessitats segons les especificitats de cada territori.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre