EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dissabte, 19 Novembre 2016 18:16

Proposen ampliar l'educació obligatòria dels 5 als 18 anys

Escrit per

El Departament d'Ensenyament ha encarregat unes ponències per repensar el futur de l'educació a Catalunya. Una d'aquestes ponències planteja que l'educació obligatòria sigui dels 5 als 18 anys. El text, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, proposa que la Primària comenci als 5 anys, i no als 6 com fins ara, i que els dos primers cursos de l'Educació Secundària Obligatòria es facin a les escoles i no pas als instituts. 

Joan Mateo, president del Consell Superior d'Avaluació i autor de la proposta, planteja que als 14 anys els alumnes triïn entre Batxillerat i Formació Professional, però amb continguts compartits, de manera que el pas d'una via a l'altra sigui fàcil. 

"La Formació Professional i el Batxillerat, tal com estan dissenyats, tenen dues terceres parts comunes de formació. A més a més, són intercanviables i amb passarel·les per passar d'un lloc a l'altre. Fins i tot, facin el que facin, Batxillerat o FP, la Selectivitat la poden fer."

S'evitaria així l'abandonament escolar als 16, una edat molt vulnerable.

A la ponència de Mateo, la durada dels cicles inicials d'FP i de Batxillerat passa de 2 a 3 anys, de manera que s'acaben als 18. Pel que fa a l'escola bressol, Joan Mateo creu que hauria de ser només per a infants de zero a dos anys i que hi hauria d'haver propostes i horaris més flexibles que els actuals.

"L'escola de 0 a 2 anys no és una escola de 9 a 5. Pot ser una escola de 7 a 9. Que els pares puguin entrar a l'escola i participar en activitats. I que puguin tenir els nens quatre hores al matí o sis hores a la tarda."

Més requisits per ser docent 

Una altra de les propostes és que, per ser docent a Catalunya, sigui necessari un grau i un màster per a tothom, des dels mestres d'Infantil fins als professors de Secundària. I una avaluació favorable després dels dos primers anys exercint.

Aquestes idees s'emmarquen en el projecte "Ara és demà", un debat obert al qual estan convidades més de cent mil persones de la comunitat educativa, per definir, durant aquest curs, l'horitzó a les aules.

Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER