Oficial ®
Dilluns, 28 Novembre 2016 19:28

El Giving Tuesday comença demà amb una donació de sang conjunta de les ONG

Escrit per

Les principals entitats participants al Giving Tuesday començaran la jornada amb una donació de sang a les 11 hores a l’autobús instal·lat al portal de l’Àngel de Barcelona. 

Creu Roja, Fundació Carreras, Metges Sense Fronteres, Educo, Oxfam Intermón i la Fundació Vall d’Hebron, entre d’altres, participaran a l’acte, que servirà per donar la sortida a una jornada dedicada a celebrar l’altruisme i la solidaritat després del Black Friday i el Cyber Monday. 

El moviment Giving Tuesday, que se celebra a tot el món, és el segon any que es fa a Catalunya, on hi participen 300 entitats. 

Donar acompanyat

Cada dia es necessiten a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals. Per al Dimarts Solidari, el Banc s’ha marcat el repte de doblar les donacions que s’aconsegueixen en una jornada normal, per això convida tots els donants a que vagin a donar sang acompanyats d’una altra persona.

Un tàndem que recollirà donants a portal de l’Àngel durant tot el dia i servirà per visualitzar la donació amb parella.

Aquesta és la primera d’un seguit d’accions especials que es faran durant les properes setmanes per assegurar que hi ha prou sang fins a finals d’any. Habitualment, a partir de la segona quinzena de desembre les donacions baixen sensiblement. 

Un moviment global

El #GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions. L'objectiu és dedicar un dia a tot el món, el dia 29 de novembre, a celebrar l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, sang, etcètera.

Per participar-hi, només cal entrar al web givingtuesday.cat i seleccionar una causa amb la qual participar.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre