Oficial ®
Dimecres, 28 Desembre 2016 17:40

La Paeria promou una nova campanya del programa d’oci nocturn de qualitat Nits Q Lleida

Escrit per

L’Ajuntament de Lleida promou una nova campanya del programa d’oci nocturn de qualitat Nits Q Lleida, que porta a terme amb l’Associació Antisida de Lleida i diversos locals d’oci de la ciutat i compta amb la col·laboració de la Subdirecció general de drogodependències de la Generalitat. Fa dotze anys que s’impulsa aquesta iniciativa per afavorir unes festes i celebracions atractives, saludables i de més qualitat per a tothom. Enguany la campanya s’ha ampliat al conjunt de les festes nadalenques, incidint de forma especial en la nit de Cap d’Any que se celebra aquest dissabte.

Sota el lema “Viu unes bones festes amb Q” es pretén sensibilitzar la població perquè gaudeixi de manera cívica i segura dels moments de lleure i d’oci que realitzi. La campanya s’obre a les diverses celebracions i treballa especialment la nit de Cap d’Any, festa amb especial rellevància per a la gran majoria de la ciutadania, atès que l’espai públic esdevé un entorn festiu i de molta diversió on s’ha de garantir una bona convivència i civisme entre totes i tots.

Com cada any, es compta amb la col·laboració de diferents locals d’oci nocturn de la ciutat que s’han adherit amb aquesta campanya amb el compliment d’uns criteris de qualitat Nits Q Lleida. Aquests criteris van des de facilitar la informació sobre una adequada gestió dels plaers i riscos en relació a la salut, assegurar el compliment de la normativa respecte a la dispensació responsable d’alcohol i no realitzar promocions encobertes d’alcohol, a vetllar per mantenir un entorn segur dins el propi local i amb especial cura, de l’espai afí (aforament, ventilació, clima, nivell de so, ocupació vorera...), etc.

Es facilitarà a les persones que acudiran a aquests locals, juntament amb el cotilló, el “Kit dels plaers”, que conté informació del Servei de Salut Jove municipal, una regleta d’alcoholèmia, informació sobre transport públic, informació de l’entitat Antisida amb un preservatiu i el missatge del lema de la campanya, per tenir unes festes de qualitat. Igualment, s’hi pot trobar material informatiu sobre prevenció de substàncies i utilització del transport públic, alhora que el protocol de prevenció i actuació davant agressions sexistes elaborat per entitats feministes de la ciutat.

Un total de 25 locals d’oci nocturn participaran a la Campanya “Viu unes bones festes amb Q”. Són: Cotton, Fissure, La Nuit Discothèque, Sala Manolita, Maracas, Xtras, Baba Room, Les Paul, La Boite, Comèdia, Cafè del Teatre, Traganits, La Casa de la Bomba, Swag, Bitch Club Jager, Trivial, Legend, EPAP, Senator Condes, Jimbo & Rombos, Zappa, Fonda, Negre i Sala 1714.

Aquests locals han signat un document d’adhesió que els compromet a seguir els criteris de qualitat Nits Q Lleida. Igualment, les entitats veïnals de la ciutat donen suport a la campanya per aconseguir espais d’oci respectuosos per a tothom i amb l’objectiu que oci i descans poden conviure.

Per fer difusió de la campanya s’ha editat un cartell específic amb el lema i tots els locals que s’hi han adherit i que compleixin amb aquests criteris Q de Qualitat. El cartell d’aquesta dotzena edició ha estat dissenyat per una alumna de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol a través d’una col·laboració amb el programa Nits Q Lleida i de la qual hi haurà futures accions conjuntes.

La Campanya “Viu unes bones festes amb Q ” és una acció més del Programa Nits Q Lleida que es duu a terme des de fa 4 anys i que pretén millorar la qualitat i la imatge de l’oci nocturn a Lleida, creant un espai de diàleg participatiu entre tots els agents implicats en l’oci nocturn, a través de la Plataforma Nits Q Lleida, per tal de debatre conjuntament aquells aspectes més rellevats del món de l’oci i donar-hi resposta.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre