DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dilluns, 13 Març 2017 13:09

YouthCanDoIt2020 arriba a Balaguer

Escrit per

Un total de 32 persones s'han inscrit al programa YouthCanDoIt2020 que ha començat aquest matí a Balaguer promogut per l'empresa californiana de màrqueting digital Kolau, fundada pel balaguerí establert a San Francisco, Danny Mola.

Es tracta d'un programa que s'adreça a joves aturats del municipi als quals ofereix una formació gratuïta en programació informàtica per ajudar-los posteriorment en la cerca de feina remota entre empreses de Silicon Valley.

L'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, valora molt positivament l'acollida que ha tingut el curs indicant que “tenim un alumnat molt concienciat del que venen a fer en aquest curs de quatre mesos de teoria i dos de practica que els ha de permetre tenir les capacitats suficients per iniciar-se en el tema de la programació i si volen anar més enllà podran inclús crear la seva propia empresa amb el suport del CEI, evidentment”

La majoria d'inscrits són de Balaguer i dedicaran al curs unes 40 hores setmanals, tot i que també hi ha gent d’alguns pobles de la comarca. Els primers dies seran presencials per a que “els joves es puguin coneixer i tenir la seguretat de que els participants dediquen al curs el temps necessari per a que sigui un èxit”, segons Jordi Ignasi Vidal

Aquesta és una iniciativa sense ànim de lucre, en la qual l'empresa Kolau compta amb un professorat format perenginyers de programació voluntaris de parla anglesa, espanyola i catalana amb una àmplia experiència en el sector.

Kolau durà a terme el seu programa en diferents ciutats dels Estats Units, Mèxic i Espanya. La vinculació del seu fundador amb Balaguer i uns contactes previs entre aquest i l'Ajuntament de la capital dela Noguerahan propiciat que aquesta s'inclogui dins el programa internacional de Kolau.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER