Oficial ®
Dissabte, 18 Març 2017 19:11

El pàrquing subterrani de la plaça del Mercadal de Balaguer: un repte pendent

Escrit per

Si passegem una mica pels carrers del centre històric de Balaguer notarem que davant la forta crisi que ha esquitxat a totes les ciutats apenes s'hi passeja gent i els comerciants no tenen visites ni clients a les botigues. Davant aquesta realitat creiem que no n'hi ha prou amb la campanya de 'aixequem les persianes', impulsada pel govern tripartit d'ERC-PSC-Ara sí.

El govern hauria d'estudiar noves mesures de caràcter urgent per potenciar l'emprenedoria a la ciutat, especialment al centre històric. Els gestors de la ciutat (els del govern tripartit) haurien d'intentar acollir-se a ajudes d'administracions com la Diputació de Lleida o la Generalitat de Catalunya i fer una neteja a fons del barri antic i posar-lo on es mereix.

En l'anterior legislatura es va parlar molt del pàrquing soterrat de la plaça del Mercadal provocaria que el centre històric millori en molts aspectes (comerç, turisme i més vida social). La vida pot ser molt més agradable si s'acaba executant un projecte d'aquestes característiques. Els principals detractors d'aquest projecte creuen que és un inconvenient perquè mataria el petit comerç i a més no seria rendible. El que sí que és cert és que els comerciants necessiten un pàrquing, independentment de la seva ubicació.

El projecte de fer un aparcament subterrani sota la plaça Mercadal, la gran plaça del centre històric,serviria com a motor del comerç i l'activitat econòmica al centre de Balaguer. És un dels projectes pendents que no s'ha pogut realitzar en el pla de barris del centre històric, que cal tornar a recuperar a una ciutat històrica com Balaguer.

El pàrquing tindria tres plantes i 226 places, segons va informar l'Ajuntament a través d'un comunicat, precisament quan governava Josep Maria Roigé (PDeCAT). La intenció de Roigé era d'acabar-lo durant el seu mandat però no va poder ser així.

A hores d'ara caldria que els polítics de la ciutat negociessin un cost baix o zero per al consistori balaguerí, aprofitant que una empresa privada s'encarregaria de l'obra també s'encarregaria de l'explotació futura de l'equipament. Davant aquesta realitat caldria veure si el govern tripartit s'alia amb l'oposició de manera ferma per a fer possible aquesta transformació tant necessària per la ciutat i per la vitalitat del comerç de proximitat al nucli antic.

Darrera modificació el Dissabte, 18 Març 2017 19:28
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre