EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 22 Març 2017 18:24

El PSC vol evitar el despoblament i empobriment de zones rurals

Escrit per

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha defensat avui que “és urgent que la Generalitat prengui mesures per aturar el despoblament de les zones rurals i eviti problemes mediambientals i econòmics que s’estan donant ja ara pel conjunt de Catalunya”. Ordeig ha interpel·lat així el Govern per “aturar la desinversió i la recentralització de serveis que perjudica les Terres de l’Ebre, comarques d’interior i especialment el Pirineu; un territori que representa el 20% de la superfície del país però que només arriba a l’1% del total de la població mentre el 80% de la població es concentra en el 20% del territori”.


Òscar Ordeig ha recordat que “l’Estratègia Europa 2020 defineix la cohesió territorial com un dels eixos principals de les polítiques europees, però la fractura entre les àrees urbanes i rurals no para de créixer”. En aquest sentit, el diputat socialista ha explicat que “ens trobem amb dades realment preocupants i que haurien de posar en alerta al Govern i totes les administracions públiques: el 60% dels pobles de menys de 1.000 habitants han perdut població des de 2010. Entre les comarques més afectades hi ha l’Alta Ribagorça (9,6%), Pallars Sobirà (8,6%) o la Terra Alta (9%)”. Ordeig ha lamentat que “en aquestes zones s’està donant el continu envelliment de la població, la conseqüent davallada de natalitat i la renta per càpita és considerablement inferior a la mitjana; segons un informe de l’Agència Tributària, els 20 municipis més pobres de Catalunya són a Terres de l’Ebre, Lleida i el Pirineu” i ha afegit que “la situació s’agreuja amb la concentració de la inversió privada a Barcelona i la retallada de la inversió pública any rere any des de 2010, consolidant la davallada del 86% del pressupost a les Comarques de Lleida i del 73% al Pirineu i l’Aran i la recentralització de serveis públics de la Generalitat”.


Ordeig ha advertit dels efectes negatius que suposa aquest despoblament de les zones rurals, com “l’abandonament de pobles i terres, el que provoca problemes mediambientals, més risc d’incendis, pèrdua d’oportunitats econòmiques i de potencials del territori, menys competitivitat en la producció d’aliments, abandonament de fonts d’energia, pèrdua d’elements culturals i d’identitat popular i la massificació en les àrees metropolitanes”.
Una realitat que els Grups d’Unitat d’Aran i PSC a la Diputació de Lleida han advertit també a través d’una moció a la corporació provincial.

En aquesta línia, Òscar Ordeig ha defensat que “els i les socialistes instarem a totes les administracions públiques que correspongui pe impulsar accions integrals i conjuntes”. Així, ha dit, “cal redefinir estratègies i coordinar les accions des d’Europa fins als pobles, una reforma fiscal per incentivar la inversió a zones amb despoblació, revisar els fons europeus, estatals i de la Generalitat per tenir en compte la baixa densitat de població en la distribució dels ajuts, millorar els transport públic, vies de comunicació i cobertura de telefonia i internet o l’impuls del turisme rural”.
En definitiva, “cal més inversió pública, infraestructures bàsiques, mesures fiscals, serveis públics i dinamització econòmica de les zones rurals del país si no volem que aquestes acabin sent el desert de Catalunya”, ha conclòs.

Darrera modificació el Dimecres, 22 Març 2017 18:36
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER