Oficial ®
Dijous, 06 abril 2017 05:54

4 Companyies lleidatanes mostraran el seu treball a Bèlgica aquest cap de setmana

Escrit per

Els propers dies 7, 8 i 9 d'abril, un total de 71 propostes artístiques formaran part del cartell de la propera City of Wings, la fira d'Arts de carrer de Bèlgica que aplega més professionals i companyies. Entre les propostes seleccionades per mostrar el seu treball a programadors d'arreu del món hi ha 4 companyies de les Terres de Ponent, en concret les Companyies Jam, Tombs Creatius, Campi qui Pugui i Toc de Fusta.

Ja fa uns anys que les creacions artístiques i teatrals d'aquestes companyies viatgen durant l'estiu pels principals festivals de Teatre de Carrer d'arreu d'Europa, en una clara mostra de la bona salut creativa de les companyies lleidatanes, si bé com afirmen totes elles, la internacionalització del seu treball és un pas que s'han vist obligades a fer atesa la insuficient contractació del seu treball per terres catalanes. “La presència dels nostres espectacles a Bèlgica ens ajudarà a entrar en contacte amb programadors dels molts Festivals que s'organitzen al nord d'Europa” afirmen les companyies, i afegeixen que “el fet d'haver estat seleccionats és un reconeixement al nostre treball que ens suposa un gran estímul per seguir creant noves propostes”. Les companyies presentaran els seus espectacles el proper cap de setmana a la ciutat belga de Ieper, una ciutat que transforma el seu centre històric per donar cabuda en els seus carrers a propostes artístiques d'arreu del món que professionals, programadors i un nombrós públic podran gaudir de manera gratuita.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre