Oficial ®
Dijous, 06 abril 2017 05:58

Esquerra Republicana debatrà, a Balaguer, sobre les infraestructures i la mobilitat a la nova República

Escrit per
La Federació Regional de Lleida d'Esquerra Republicana de Catalunya organitzarà una taula rodona per debatre el model d’infraestructures i la mobilitat. L’acte tindrà lloc aquest proper dijous dia 6 d’abril a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer i comptarà amb la participació de Joaquim Nadal, qui fou conseller de Política Territorial i Obres Públiques en el període de 2003 a 2010, Jordi Bosch, qui va ser director-gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació en els governs tripartits, Josep Maria Baiget, portaveu del grup municipal d’ERC a la Paeria de Lleida,Teresa Jordà, diputada i portaveu de la comissió de Foment del Congrés dels Diputats, i Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer, que presentarà i moderarà la jornada.
 
Aquest acte estarà emmarcat en el procés participatiu que està duent a terme Esquerra Republicana de Catalunya, i en concret dins d’un dels pilars que des d’aquesta formació política es marca com a punt de partida per a la nova República: la necessitat d’un territori equilibrat i ben connectat.
 
Així doncs, a partir d’aquest i altres debats temàtics, es vol establir les bases per tal de redissenyar un model territorial més equilibrat que faci dels nostres municipis indrets més habitables i amb millor relació amb l’entorn natural és clau, si tenim en compte que la realitat del país és asimètrica pel que fa a les infraestructures i la mobilitat.
 
Catalunya té una realitat molt diversa amb un dèficit històric d’infraestructures. Per això, cal tornar a definir els models de xarxa viària, de ferrocarril, d’infraestructures de telecomunicacions i tecnològiques, de les xarxes elèctriques i altres serveis energètics, dels serveis de gestió del cicle de l’aigua i dels residus, etc. d’acord amb una planificació que segueixi criteris de rendibilitat socioeconòmica, d’avaluació de l’impacte sobre el desenvolupament econòmic i, també, de l’impacte social, territorial i ambiental. En definitiva, cal garantir transports públics eficients, infraestructures i xarxes al servei de l’economia productiva, una mobilitat intel·ligent i de baix impacte ambiental i una gran cohesió social.
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre