EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimecres, 16 Mai 2018 19:32

El carnet de bon ciutadà o crèdit social

Escrit per Josep Maria Castells Benabarre. Director
La Xina fa pocs dies ha anunciat que serà el primer país a implantar un sistema avantguardista i alhora tecnològic per supervisar el comportament dels seus ciutadans i farà realitat la ficció del 1984 d'Orwell o més recentment d'alguns capítols de la sèrie BlackMirror.
A partir d'ara el foment del terrorisme, les discriminacions, viatjar amb documentació falsa, transportar objectes prohibits, els mals comportaments en els vols o dur bitllets caducats restaran punts. També hi haurà un control de delictes telemàtics, pels que no paguin impostos o multes, fumin en llocs prohibits, etc.

En definitiva: que els xinesos ja tenen una mesura de ciutadania en vigor i servirà perquè les persones "no confiables" siguin incloses en una mena de "llista negra". Com han comentat alguns mitjans de comunicació això serà un "Gran Germà".

Aquesta mesura és bastant probable que contribueixi en millorar el món tenim actualment i crec que s'hauria de prendre patró del gegant asiàtic i estendreaquestes mesures a la Unió Europea perquè aquestes en fomenten la millora de l'estat de dret, el respecte i el compromís de fer unes ciutats millors, fomentant la cultura de conductes correctes i del respecte.

Gràcies al big data i les tècniques d'intel·ligència que tenim, els governs tindran capacitat de recopilar informació de tots els ciutadans i un total de 1.400 milions de ciutadans es beneficiaran d'aquests sistemes de videovigilància que superen de llarg els 180 milions de càmeres de seguretat a Xina), en les quals pot monitorar fàcilment la població a fi de bé.

Crec que els xinesos són molt més intel·ligents que els europeus en aquest aspecte i haurien d'estar orgullosos del desenvolupament de la tecnologia d'identificació facial que han posat en marxa el seu govern i que estarà implantada a la totalitat l'any 2020.

Penso que molts dels ciutadans xinesos s'hi acostumaran i en reconeixeran els beneficis d'aquí a pocs anys, i com us deia abans crec que Europa haurà de fer el mateix en un futur no gaire llunyà. Hem de ser optimistes i creure que junts podem fer possible aquesta regeneració moral i contribuir en la millora del nostre estimat planeta terra.
 

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER