EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 11 Octubre 2018 11:45

Un grup d'experts en salut mental es mostren optimistes sobre el futur d'aquest col·lectiu Destacats

Escrit per

Eva Barta (presidenta de Salut Mental Ponent), Josep Pifarré (el cap de psiquiatria del Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida), el president de la comunitat de veïns de Sant Ignasi de Lleida, les psicòlogues Montse Caballero i Carme Sarret van participar ahir en un col·loqui a l'Orfeó Lleidatà organitzat per Sant Joan de Déu. En l'acte van ser presents tres usuaris de la llar-residència on van explicar el passat i el present en un debat on no hi va faltar l'optimisme i l'esperança.

 

Ahir, prop D'una vuitantena de persones amb trastorn mental van viure un dia molt emotiu en motiu de la celebració del dia mundial de la salut mental a l'Orfeó Lleidatà. Per aquest motiu Sant Joan de Déu Terres de Lleida va organitzar un col·loqui on el veinat va explicar que estan molt satisfets d'acollir a un grup de persones que segons ells necessita més recursos socials i laborals.

Durant el debat es va insistir en que les empreses han de fer autocrítica i han d'admetre que no han de ser les persones les que s'adaptin a les empreses sinó les empreses han d'adaptar-se a cada persona a la seva realitat ja que les limitacions que presenten aquestes persones són un factor a tenir en compte.

El col·loqui que va durar més d'una hora, va comptar amb la presència de Carme Sarret que actualment és la coordinadora del Servei de Rehabilitació Comunitària i es va mostrar optimista sobre el futur de la salut mental.

Segons Carme Sarret és molt important que hi hagi gran varietat de recursos per aquestes persones no només farmacològics i terapèutics, i va insistir que per a que aquestes persones es sentin esperançades de que tot els hi anirà bé cal l'ajuda dels mitjans de comunicació.

Els diferents professionals van insistir en que cal dotar de més ajuda institucional per aquestes persones puguin decidir i definir el seu projecte de vida per desenvolupar-lo juntament amb les institucions o entitats. En el debat es va parlar de la necessitat de transmetre notícies positives al nostre territori.

La presidenta de ASMP  va demanar a les institucions que impulsin i desenvolupin més polítiques destinades a aquestes persones ja que hi ha una mancança de serveis, sobretot en l'àrea d'habitatge on s'està negociant amb les institucions de posar en marxa un servei d'acompanyament a la llar més intensiu per persones que necessiten més ajuda que ja està en marxa en altres municipis catalans.

En el col·loqui d'ahir tots els invitats van fer un discurs integrador i positiu, van remarcar que les persones amb problemàtica de salut mental han de poder accedir a treballs en entorns normalitzats i empreses ja que tots som persones. El psiquiatra Josep Pifarré va explicar la necessitat de crear aviat un centre de salut mental als pirineus per a que aquestes persones no hagin de desplaçar-se cap a Lleida, degut als centralismes que no són bons.

Els tres usuaris de la llar residència van agraïr la bona acollida per part del veinat i van poder explicar les seves vivències davant un públic expectant.

Darrera modificació el Dissabte, 13 Octubre 2018 07:23
Josep Maria Castells

Tinc 30 anys. Lleidatà d'arrels balaguerines. Sóc persona de solucions, urbanita, entusiasta i amb ambició. La meva passió és el periodisme, la sociologia, la filosofia i les ciències polítiques. Sóc emprenedor i activista sociocultural. M'interessaria poder participar en esdeveniments i mitjans de comunicació.

M'agrada la informàtica, el màrqueting, la política, el personal branding, les relacions públiques i les empreses. Els meus hobbies són tenir cura meves amistats, la ràdio, els restaurants, les tecnologies i la moda.

✅Tinc aspiracions en la meva vida i els meus valors o aptituds principals en el treball són la persistència després de l'objectiu, la capacitat d'automotivar, l'empatia, el treball en equip, entusiasme, creativitat i el #optimisme

✅El meu lema a la vida és OPTIMISME. Sí, sóc optimista. No sembla útil ser qualsevol altra cosa.
Tinc una actitud positiva davant la vida que m'omple de valor al meu i als altres.

✅Compto amb el títol de "Digital Màrqueting i Community Manager". Em considero una persona creativa, sincera, sana, esportista, persistent, ambiciosa, empàtica, perfeccionista i filantròpica.

✅He participat en "Espejo Público" d'Antena3, a Onda Cero a "Nits de ràdio", a la taula rodona de «Els mitjans locals en l'era global» l'any 2016 a Lleida. Finalista VII edició de Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
M'agradaria poder treballar en empreses audiovisuals i de periodisme com ara CCMA, Onda Cero, Grup Godó, CADENA SER, Grup Flaix, RTVE, Atresmedia, Mediaset, Grup Prisa i altres companyies d'humor, com El Terrat i Minoria Absoluta.

✅Em sento molt identificat amb multinacionals com Mediamarkt, Google, Facebook, Samsung, IBM, Amazon i Microsoft.

He estat vinculat en política però m'he adonat que el millor és la diversitat. És a dir: sé recollir la part bona de cada ideologia. He col·laborat amb entitats locals i ONG.

✅Las persones que més admiro són Bill Gates, Andreu Buenafuente, Pedro Sánchez, Sandra Golpe, Matías Prats, Marta Flich, Susanna Griso, Xavi Gabriel, Andreu Buenafuente, Sergi Domene, Marta López, Leo Garriga, Elon Musk i José Luis Cordeiro.
He publicat més de 500 articles en premsa de paper. Tinc 4 recomanacions professionals.


No ho dubti i contacti amb mi via MD o @oficialcastells des de Facebook, Twitter i Instagram. Acredito 4 recomanacions de professionals al meu perfil.
?WhatsApp de treball ➡️ 657.675.525
Estic actiu a Facebook, Twitter, Instagram i WhatsApp.

M' ajudes a fer realitat els meus somnis
Segueix-me @oficialcastells o contacta amb mi ara mateix!

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER