EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Diumenge, 02 Juny 2019 18:43

L'Aplec del Caragol tanca la 40a edició amb xifra rècord de collistes i assoleix els 200.000 visitants Destacats

Escrit per ACN

La FECOLL vol seguir "obrint" la festa al gran públic i atribueix l'èxit a la "disbauxa controlada"

L’Aplec del Caragol tanca la seva 40a edició amb xifres rècord de collistes, 13.500. El president de la Fecoll, Ferran Pérdrix, ha calcula que unes 200.000 persones han passat per l'Aplec d'aquest any i ha assegurat que volen seguir “obrint” la festa al gran públic. Pérdrix ha explicat que les incidències han estat mínimes. El punt de Creu Roja ha fet 163 atencions, la majoria de les quals per contusions i també picades de mosquit que han pogut produir reaccions d'al·lèrgia. Les activitats infantils han assolit un "èxit rotund", sobretot per les 2.400 localitats que han omplert el pavelló amb el concert de Dàmaris Gelabert. L’única activitat que no es va poder celebrar va ser l'enlairament d’un globus al marge dret del riu Segre a causa del vent.

L’Aplec ha fet aquest diumenge al matí el passacarrers i tancarà la 40a edició esperant ja la cita de l'any vinent. Una cita que esperen torni a ser al maig, i no faci la intensa calor que ha protagonitzar els tres dies de festa. 

Pérdrix ha donat algunes de les xifres de l'edició d'enguany, com ara la tona i mitja de caragols que ha servit el restaurant de l'Aplec, sense comptar el dinar d'aquest diumenge, i també els 5.300 menús servits. En aquest sentit, Pérdrix, ha dit que l'efecte crida és un dels objectius que tenen de cara a l'any vinent, "obrint" l'Aplec al gran públic.

En relació a les xifres d'atenció del punt de la Creu Roja al recinte de l'Aplec, Pérdrix ha assenyalat que no han estat de gravetat. Així mateix, ha destacat que l'Aplec funciona perquè "tothom vol passar-s'ho bé" i hi ha una "disbauxa controlada".

El president de la Fecoll ha qualificat "d'èxit rotund" tota la programació infantil de l'Aplec XS, enfocat als més petits, sobretot per les 2.400 persones que van assistir al concert gratuït de Dàmaris Gelabert. "Volem seguir fomentant aquest aplec XS perquè són els qui garantiran 50, 60 i 70 anys d'Aplec", ha afirmat. Pérdrix també ha destacat que per primer cop AFANOC ha estat l'entitat solidària present en aquesta festa i ha recaptat 500 euros. 

En relació a la rua matinal dels collistes, enguany Pérdrix ha destacat "l'agilitat" que han aconseguit al concentrar tots els membres de l'Aplec davant de la porta dels Camps Elisis. "Hem aconseguit alleugerir les fotos de les colles, l'espera dels penons i l'entrega de les escarapel·les”, ha explicat. 

Pel que fa als visitants, Pérdrix ha dit que han arribat "abastament" a la xifra dels 200.000 visitants per l'efecte que ja es va generar el divendres passat, ja que segons el president va ser "com un dissabte dels millors anys de l'Aplec". Si s'afegeix dissabte i també diumenge, amb el bon temps, des del Fecoll estan convençuts d'haver assolit la xifra de públic. Per Pérdrix, la línia de batalla de cara als propers anys és que els visitants de fora siguin "ambaixadors" de la festa i es faci "taca d'oli" per explicar que l'Aplec "val molt la pena". 

Activitat pendent

Finalment, a causa del vent, el vol en globus que havia de permetre veure l'Aplec des de l'aire no es va celebrar. "Ho vam intentar fins a dos quarts de nou del vespre, però no va poder ser", han explicat. De cara a l'any que ve, el president ha apuntat que es plantejaran canviar-ho de lloc perquè la canalització del riu pot dificultar l'enlairament.

Els Camps Elisis, com a espai de l'Aplec

El president ha destacat que enguany l'Aplec s’ha celebrat una setmana més tard, tenint en compte que hi havia eleccions, però que la voluntat és que torni a celebrar-se el mes de maig. Pel que fa a la relació amb la nova Paeria que s'ha de configurar en els propers dies, Pérdrix ha dit que fins ara han estat molt ben tractats i que a partir d'ara traslladaran les seves "inquietuds" al nou alcalde sobre l'espai de l'Aplec. Segons el president, una ampliació passaria per una millora del recinte, de serveis i de l'adequació dels pavellons”. Pérdrix ha explicat que són "els millors clients" de l'espai Fira de Lleida, que l'ocupen tres caps de setmana i per tant, cal "adaptar-lo a la Lleida del segle XXI" no només per la Fecoll, sinó per a tota la ciutadania.

Els collistes tanquen la jornada de diumenge amb una txaranga de comiat a l'Aplec, que els emplaça a l'any vinent.

Darrera modificació el Diumenge, 02 Juny 2019 18:45

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER